NATO pajėgų Europoje vadas: Rusija vykdo destabilizavimo kampaniją | KaunoDiena.lt

NATO PAJĖGŲ EUROPOJE VADAS: RUSIJA VYKDO DESTABILIZAVIMO KAMPANIJĄ

Rusijos prezidentas sako, kad jam visai nerūpi, ar Rusijos piliečiai kišosi į Jungtinių Valstijų rinkimus, nes jie esą neatstovauja valstybinėms institucijoms.

Kremlius paviešino Vladimiro Putino interviu Amerikos televizijai NBC, kur jis pripažįsta, kad visai įmanomos privačios iniciatyvos, bet kol tai nepažeidžia Rusijos įstatymų, persekioti įtariamųjų nesą pagrindo. Jis sako, kad pažįsta Jevgenijų Prigožiną, bet nelaiko jo draugu.

Vadinamojo „trolių fabriko“ savininkui ir dar 12 asmenų Amerikoje pateikti kaltinimai, bet Putinas sako, kad savo piliečių Rusija neišduoda. Nors ir į Amerikos ir į kitų šalių institucijas laužėsi programišiai, siejami su Rusijos karine žvalgyba bei saugumu, V. Putinas neigia, kad turi tokių pajėgumų.

Tuo metu NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas perspėja, kad Rusijos vykdoma destabilizavimo kampanija plečiasi, bet ir jis pripažįsta, kad Amerikos žvalgybos agentūros daro nepakankamai, kad duotų tam atkirtį.

„Rusija vykdo destabilizavimo kampaniją, siekdama pakeisti tarptautinę tvarką, suskaldyti NATO ir pakirsti Jungtinių Valstijų lyderystę pasaulyje. Nemanau, kad įvairių mūsų agentūrų bendradarbiavimas veiksmingas, nes su savo energija ir susitelkimu mes galime pasiekti daugiau“, – sakė NATO pajėgų Europoje vyriausiasis vadas gen. Curtis Scaparrottis.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

LT

Ant pempės tuos Amerikasosus šlykstus žodis Amėrika.

asai

rusu tankai dega kaip degtukai, uztenka vieno seno rpg . net minutes neuztrunka. taip kad maskvai skaude sjei kis naggus

VYTAUTAS TU ARVY

KAD SU RUSAIS KOVOTI,REIKIA TŲ GINKLŲ TURĖTI,O TU GALI TIK ALEBARDĄ IŠ KARO MUZIEJAUS NUKNIAUKTI IR GRIŪVANČIO GEDIMINO KALNO MOSIKUOTI.NA DAR JANKIŲ DIKTATORIŲ SUBINES IŠBUČIUOTI.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS