NATO pareigūnas: straipsnis dėl kolektyvinės gynybos – tvirtas kaip geležis | KaunoDiena.lt

NATO PAREIGŪNAS: STRAIPSNIS DĖL KOLEKTYVINĖS GYNYBOS – TVIRTAS KAIP GELEŽIS

  • 3

NATO penktadienį pareiškė, kad Aljanso sutarties straipsnis dėl kolektyvinės gynybos galioja visoms jo narėms, nors JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), regis, suabejojo vienu iš pagrindinių gynybos bloko įsipareigojimų „visi už vieną, vienas už visus“.

Po susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu D. Trumpas antradienį daugelį vėl nustebino pareiškęs, kad tokios mažos šalies kaip Juodkalnija žmonės yra „agresyvūs“ ir gali išprovokuoti Trečiąjį pasaulinį karą.

Kai vienas televizijos „Fox News“ žurnalistas paklausė, ar būtų protinga juos ginti, D. Trumpas atsakė: „Suprantu, ką sakote. Aš keliu tą patį klausimą.“

Šis prezidento pareiškimas puikiai atspindi jo „Amerika – pirmiausia“ strategiją ir senas JAV abejones, ar protinga gelbėti mažesnes į bėdą pakliuvusias sąjungininkes Europoje, rizikuojant sukelti dar didesnio masto konfliktą.

Vienas NATO pareigūnais tiesiogiai šio Juodkalnijos pavyzdžio nepaminėjo, tačiau pabrėžė, kad praėjusią savaitę Briuselyje vykusiame NATO viršūnių susitikime D. Trumpas dar kartą patvirtino Vašingtono įsipareigojimus Aljansui.

„NATO (sutarties) 5-asis straipsnis dėl kolektyvinės gynybos yra besąlyginis ir tvirtas kaip geležis. Tai reiškia, kad ataka prieš vieną (narę) yra ataka prieš visas“, - sakė pavardės nenorėjęs skelbti pareigūnas naujienų agentūrai AFP.

„Prezidentas D. Trumpas aiškiai pasakė, kad JAV yra visiškai įsipareigojusi NATO, ir mūsų aljansas yra tvirtas“, - patikino jis.

„Penktasis straipsnis buvo inicijuotas tik vieną kartą – palaikant JAV po (2001 metų) rugsėjo 11-osios atakų, - tęsė pareigūnas. - Tai lėmė NATO didžiausią visų laikų operaciją Afganistane, kur šimtai tūkstančių karių iš Europos, įskaitant Juodkalniją, taip pat Kanados stojo petys į petį su JAV kariais, ir daugiau nei tūkstantis jų už tai sumokėjo savo gyvybe“, - pridūrė pareigūnas.

Juodkalnija įstojo į NATO 2017 metais. Šis jos žingsnis įtvirtino šalies pasiryžimą eiti Vakarų keliu ir supykdė Rusiją, kuri Balkanus tradiciškai laikė savo įtakos zona.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

CHE - „Penktasis straipsnis buvo inicijuotas tik vieną kartą – palaikant JAV po (2001 metų) rugsėjo 11-osios atakų, - tęsė pareigūnas. - Tai lėmė NATO didžiausią visų laikų operaciją Afganistane, kur šimtai tūkstančių karių iš Europos, įskaitant Juodkalniją, taip pat Kanados stojo petys į petį su JAV kariais, ir daugiau nei tūkstantis jų už tai sumokėjo savo gyvybe“ - didžiosios JAV ambicijos sukilo ir... KITŲ šalių ginkluotosios pajėgos prarado DAUGIAU nei pačios JAV nukentėjo... ir tokie DAR mus gąsdina, kad dėl mūsų jie nesistengs?.. :s - jeeep, juk tokia ir yra maurų dalia. :/

tvirtas -kaip

byb.......s vilnonis ....

aisku

tik 1 trampa kaip marionete tampo spec t o atmintis trumpa tai jis ir klajoja savo pasisakymuose kuriuose daugiau arogancijos negu sveikos nuovokos ka jis atstovauja ar mase zmoniu daugelio tautybiu /jav tautybes neturi/ ar anglosaksu mafija masonus/ kuriu tikslas gyventoju sumazinimas planetoje bet kuriom priemonem paliekant 500 miljonu tarnystei o keli 100 valdys tame yra logikos bet tik svelnesniais budais nes kitu atveju neliks nei 1......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS