NATO pratybos prieš Rusijos sienų kelia susirūpinimą Maskvai | KaunoDiena.lt

NATO PRATYBOS PRIEŠ RUSIJOS SIENŲ KELIA SUSIRŪPINIMĄ MASKVAI

  • 2

Rusijos gynybos ministras Sergеjus Šoigu trečiadienį pareiškė, kad saugumo padėtis prie šalies sienų pablogėjo dėl suaktyvėjusios NATO veiklos.

Viešėdamas Kaliningrado srityje S.Šoigu pažymėjo, kad Aljanso pratybos Baltijos šalyse ir Lenkijoje yra didėjančio NATO buvimo šiame regione pavyzdys.

Ministras pridūrė, kad didelio masto pratybos atspinti NATO „antirusišką kursą“.

„Šie įvykiai akivaizdžiai demonstruoja Vakarų partnerių atvirą nenorą atsisakyti nuo antirusiško kurso“, – jis sakė per Karaliaučiuje trečiadienį vykusį Gynybos ministerijos pareigūnų ir kariškių pasitarimą.

S.Šoigu paskelbė, kad iki šių metų pabaigos prie Rusijos vakarinių sienų bus suformuota 20 naujų karinių dalinių; jiems įkurdinti statoma apie 40 karinių miestelių

Vėliau šiais metais Rusija ir Baltarusija surengs didelio masto bendras karines pratybas „Zapad 2017“.

Rusijos valstybinė televizija parodė filmuotą medžiagą, kurioje matoma, kaip iš Šiaulių aerodromo pakilęs NATO naikintuvas F-16 lydėjo S.Šoigu lėktuvą, kai šis skrido į Karaliaučių. Tuo metu atskridęs Rusijos naikintuvas Su-27 įsiterpė tarp ministro lėktuvo ir F-16 bei privertė pastarąjį pasitraukti.

Vėliau trečiadienį Rusijos naujienų agentūros pranešė, kad keli NATO naikintuvai lydėjo S.Šoigu lėktuvą virš Baltijos jūrą, kai ministras skrido atgal į Maskvą, bet nebemėgino prie jo priartėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ech ruseliai...

kelia nerimą...tai nedarykit savo pratybų Lietuvos pašonėj,tai ir NATO nedarys.Dašlo ?

Anonimas

Jei rašot pievas ,tai pasistenkit bent be klaidų. :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS