NATO: Rusija pažeidė stabilumą Europoje | KaunoDiena.lt

NATO: RUSIJA PAŽEIDĖ STABILUMĄ EUROPOJE

  • 7

NATO vadovas ketvirtadienį apkaltino Rusiją dėl savo agresyvaus elgesio pažeidus Europos stabilumą.

„Aktyviai dirbome, kad sukurtume strateginę partnerystę su Rusiją“ nuo Šaltojo karo pabaigos, Italijoje sakė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas.

„Tačiau agresyvus Rusijos elgesys pažeidė stabilumą ir saugumą Europoje“, - pridūrė jis.

NATO ir Rusijos santykiai itin suprastėjo 2014 metais, kai Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir pradėjo remti separatistus Rytų Ukrainoje.

Atsakydamas į tai, Aljansas sustiprino savo pajėgumus Vidurio ir Rytų Europos šalyse.

J. Stoltenbergas Krymo aneksiją pavadino pirmu kartu nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos, „kai Europos šalis jėga pasiėmė kitos šalies teritoriją“.

„Rusija toliau destabilizuoja Rytų Ukrainą. Tai konfliktas, kurio metu žuvo beveik 10 tūkst. ukrainiečių ir kuris ypač pakeitė saugumo kontekstą“, - kalbėjo NATO generalinis sekretorius.

Visgi jis pridūrė neieškantis konfrontacijos su Rusija ir tvirtino smarkiai tikintis dialogu.

Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje ir Lenkijoje NATO dislokavo po tarptautinį batalioną.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Balys 19,5 cm

.....pas ka neisaugo pimpaliukai, visi pikti ant Rusijos ir siaip pikti..cia nacija ne prie ko....eikit dirbti vergai , ubagai jobani...

Algis

Kiek suo belotu, karavanas visvien eina pirmyn... Gera taktika. Kazka loti Rusijos link, ir (svarbiausias momentas) klausytis to, kas prisides prie to lojimo... Na, kaip tai daro Porosenka ir Grybauskaite... O uz tai, apdovanoja nieko nereiskianciais vizitais is uzsienio, sulaukti patapsnojimo per peti: "Sehr gut! Dust! Sehr gut! Ir pasirasyti eiline sutarti del auksiniu saukstu, ar auksiniu povandeniniu geldu kariuomenei pirkimo". Vemti vercia!

uz bendrija uz sandrauga!

NATO deje neisiverze iRusija ,NATO kariuomene dislokuota ES pasienyje Baltijos saliu prasymu. perdaznai kerziniai batai trypia musu zeme. na o Ukraina su Rusija -tai dvi slavu valstybes jos abi rytu pakraipos ir keista kad ukrainieciai [slavai] pasuko nuo savo broliu rusu' na dabar daug valstybiu nori Atsiskirti ir skotija nuo Anglijos ;ir katalonija nuo Ispanijos pagrindo ir visas burys nuostabios Jugoslavijos valstybeliu ;kurios reke "laisve" ir isejo tie laisvi tautieciai ubagais ir tapo priesais drauge! tai lyg kumstis o--atskirai!---tai islauzyti pirstai ..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS