Naujasis Ispanijos premjeras ragina katalonus užversti referendumo puslapį | KaunoDiena.lt

NAUJASIS ISPANIJOS PREMJERAS RAGINA KATALONUS UŽVERSTI REFERENDUMO PUSLAPĮ

  • 2

Naujasis Ispanijos premjeras Pedro Sanchezas (Pedras Sančesas) antradienį paragino Katalonijos separatistų lyderius „užversti puslapį“ dėl ginčijamo nepriklausomybės referendumo, regiono prezidentui Quimui Torrai (Kimui Torai) pareiškus, kad jis nori naujo balsavimo.

„Manau, kad mums reikia užversti puslapį dėl to, ką reiškė spalio 1-osios (referendumas), taip pat ir separatistams bei jam, visų katalonų prezidentui“, – Berlyne per bendrą spaudos konferenciją su Vokietijos kanclere Angela Merkel sakė P. Sanchezas.

„Nuo čia turėtume laikytis konstruktyvaus tono“, – sakė jis ir pridūrė, kad jo socialistų vyriausybė nori „normalizuoti institucinius ryšius su katalonų vyriausybe“.

P. Sanchezas, kuris liepos 9 dieną Madride turi susitikti su Q. Torra, taip reagavo į pirmadienį išsakytus Katalonijos prezidento komentarus.

„Turėtume sukurti dar vieną spalio 1-ąją ... tikslo pasiekimo prasme, (tikslo), kurį kai kas, ypač aš, norime pasiekti, kuris yra mano šalies nepriklausomybė ir kad ši respublika taptų veiksminga“, – pirmadienį per vienos knygos pristatymą Barselonoje sakė Q. Torra.

Katalonijos separatistų vyriausybė nepriklausomybės referendumą spalio 1 dieną surengė nepaisydama teismų ir centrinės vyriausybės pareiškimų, kad jis prieštarauja konstitucijai. Po referendumo, spalio 27 dieną, Ispanijos šiaurės rytuose esantis turtingas regionas vienašališkai paskelbė nepriklausomybę.

Tuo metu Ispaniją valdžiusi Mariano Rajoy (Mariano Rachojaus) konservatorių vyriausybė reaguodama atleido Katalonijos vyriausybę, sustabdė jos parlamento įgaliojimus ir įvedė tiesioginį valdymą. Jį Madridas nutraukė anksčiau šį mėnesį prisaikdinus Q. Torros administraciją.

GALERIJA

  • Pedro Sanchezas ir Angela Merkel
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

taigi

Ispanija yra vientisa ir nedaloma,o kataloniskus riausininkus reikia istremti pas baltas meskas.

...

LAISVĘ katalonams!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS