A. Navalnas ragina savo šalininkus pradėti plačią kampaniją prieš karą | KaunoDiena.lt

A. NAVALNAS RAGINA SAVO ŠALININKUS PRADĖTI PLAČIĄ KAMPANIJĄ PRIEŠ KARĄ

  • 0

Įkalintas Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pirmadienį paragino savo šalininkus pradėti plačią kampaniją prieš Maskvos karinius veiksmus Ukrainoje.

Tai jis pareiškė prasidėjus naujam teismo procesui, dėl kurio jo įkalinimo laikas gali būti pratęstas dešimtmečiams.

Teismo procesas vyksta griežto režimo kalėjime Melechove, esančiame už 250 km į rytus nuo Maskvos, kur A. Navalnas – aršus Kremliaus kritikas – atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę už sukčiavimą ir nepagarbą teismui.

Naujus kaltinimus ekstremizmu jis vadina politiškai motyvuotais.

Netrukus po to, kai prasidėjo teismas, teisėjas nusprendė tęsti jį už uždarų durų, nors A. Navalnas ragino palikti jį atvirą.

Jo sąjungininkų socialiniuose tinkluose paskelbtame pareiškime A. Navalnas sakė, kad sprendimas teismo procesą tęsti už uždarų durų yra prezidento Vladimiro Putino baimės ženklas, ir paskelbė kampanijos prieš Maskvos sprendimą siųsti karius į Ukrainą pradžią.

A. Navalnas sakė, kad šios pastangos turi pasiekti milijonus žmonių ir paaiškinti pražūtingą kovų poveikį bei „kovoti su V. Putino melu ir Kremliaus veidmainyste“. Jis teigė, kad, nepaisant nesiliaujančio susidorojimo su kitaminčiais, tokią kampaniją galima veiksmingai vykdyti žinučių programėlėmis, kurių nekontroliuoja valdžia.

„Niekas kitas, išskyrus mus, negali stoti į šią kovą dėl mūsų piliečių širdžių ir protų, todėl mes turime tai padaryti ir laimėti“, – sakė A. Navalnas.

„Vykdysime kampaniją prieš karą. Ir prieš Putiną. Būtent taip. Tai bus ilga, sunki, varginanti, bet iš principo svarbi kampanija, kurios metu žmones nuteikinėsime prieš karą“, – sakoma A. Navalno tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos opozicijos lyderis, Aleksejus Navalnas, Maskvos kariniai veiksmai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS