A. Navalno bendražygė: aišku, kodėl V. Putinas nužudė Kremliaus kritiką būtent dabar | KaunoDiena.lt

A. NAVALNO BENDRAŽYGĖ: AIŠKU, KODĖL V. PUTINAS NUŽUDĖ KREMLIAUS KRITIKĄ BŪTENT DABAR

  • 31

„Kovos su korupcija fondo“ pirmininkė Marija Pevčich pirmadienį paskelbtame vaizdo įraše „YouTube“ platformoje kalbėjo apie tai, kodėl Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nužudė Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną būtent dabar.

Anot M. Pevčich, A. Navalnas turėjo būti iškeistas į Vadimą Krasikovą, Rusijos FSB saugumo tarnybos smogiką, kuris Vokietijoje atlieka bausmę iki gyvos galvos dėl buvusio čečėnų kovotojų vado Zelimkhano Khangoshvilio nužudymo, rašo portalas „Meduza“.

„Patvirtinimą, kad derybos buvo paskutinėje stadijoje, gavau vasario 15 dienos vakare“, – vaizdo įraše kalbėjo M. Pevčich.

„Vasario 16 dieną Aleksejus buvo nužudytas.“

Kadangi A. Navalnas yra Rusijos pilietis, komanda nusprendė ieškoti „humanitarinių mainų“, leidžiančių užsienio šalims paleisti Rusijos šnipus mainais už politinius kalinius.

Jei būtų buvę noro ir politinės valios, tai būtų kelių mėnesių, o ne metų klausimas, sakė ji.

„Milžiniškos pastangos, begalinis įtikinėjimas, savaitės atsakymų laukimo, dešimtys kelionių ir šimtai neatsakytų skambučių. Amerikos ir Vokietijos pareigūnai supratingai linktelėjo galvą. Jie kalbėjo apie tai, kaip svarbu padėti A. Navalnui ir kitiems politiniams kaliniams, spaudė mums rankas, žadėjo ir nieko nepadarė“, – kalbėjo A. Navalno bendražygė.

Komanda galiausiai padarė pažangą padedama įtakingų žmonių, rizikuodami savo gyvybe ir karjera, sakė M. Pevčich.

Primename, kad 47-erių A. Navalnas mirė vasario 16 d. Arkties kalėjime, kur atlikinėjo 19 metų įkalinimo bausmę pagal kaltinimus, kuriuos nepriklausomos teisių gynimo grupės ir Vakarų šalys pasmerkė kaip kerštą už opoziciją Kremliui.

Praėjus daugiau nei savaitei po A. Navalno mirties, Kremliaus kritiko kūnas buvo perduotas jo motinai.

„Aleksejaus kūnas perduotas jo motinai. Ačiū visiems, kurie to reikalavo kartu su mumis“, – socialiniame tinkle „X“ rašė A. Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Vladas

Kaip ten mums sako: Kol teismas neirodė tavo kaltės,vadinasi dar esi nekaltas.Tai ar buvo Putino teismas?

Anonimas

Putinas naktį suspardė vargšelį....o gal papjovė ?

Igriso

ruskeliams aleksiejaus širdis ir užlenkė,liko tik kūnelis mamai...Baime ir panika apėmė pokemonu minias rytų eriopoj....Kas laukia?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS