A. Navalno tinklalapis įtrauktas į Rusijoje draudžiamų svetainių sąrašą | KaunoDiena.lt

A. NAVALNO TINKLALAPIS ĮTRAUKTAS Į RUSIJOJE DRAUDŽIAMŲ SVETAINIŲ SĄRAŠĄ

  • 2

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas pranešė, kad šalies ryšių priežiūros agentūra „Roskomnadzor“ įtraukė jo interneto svetainę į šalies teritorijoje draudžiamų tinklalalapių sąrašą.

„Visas mano tinklaraštis navalny.com paskelbtas „informacija, kurią skleisti Rusijos Federacijoje draudžiama“, – A. Navalnas parašė savo svetainėje ir pridėjo ekrano nuotrauką, kurioje matyti, jog jo tinklalapis įtrauktas į „Roskomnadzor“ draudžiamų svetainių jungtinį sąrašą.

A. Navalnas, vienas balsingiausių prezidento Vladimiro Putino kritikų Rusijoje, pridūrė, kad kol kas prieiga prie jo tinklaraščio neblokuojama.

„Kaip matote, kol kas prieiga nevaržoma, bet visa tai būtent taip ir veikia: tau pirmiausiai pasiūlo savanoriškai pašalinti (svetainę), o vėliau blokuoja“, – rašė jis.

Anksčiau šeštadienį A. Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) darbuotojas Georgijus Alburovas pranešė, kad teismas uždraudė šios organizacijos sukurtą tiriamosios žurnalistikos filmą apie įtakingo Rusijos oligarcho Olego Deripaskos ryšius su premjero pavaduotoju Sergejumi Prichodka.

„Teismas į „draudžiamos informacijos registrą“ įtraukė ne vien naujienas apie tyrimą, bet ir patį Navalno tekstą apie tyrimą ir mūsų vaizdo įrašą“, – sakoma G. Alburovo tviterio žinutėje.

„Roskomnadzor“ prižiūrimame Jungtiniame draudžiamų tinklalapių registre nurodoma, kad šis filmas, paskelbtas portale „Youtube“, taip pat apie jį informuojantis pranešimas A. Navalno tinklaraštyje buvo įtrauktas į sąrašą, remiantis penktadienį paskelbtu Krasnodaro srities teismo sprendimu.

Agentūra naujienų agentūrai patvirtino, kad teismo sprendimu bus apribota prieiga prie FBK paskelbto turinio, viešinančio asmenų privačius duomenis.

„Roskomnadzor“ gavo Ust Labinsko rajono teismo sprendimas užtikrinti priemones pagal pateiktą ieškinį. Teismo sprendimas įpareigoja „Roskomnadzor“ apriboti prieigą prie informacijos, skelbiamos virtinėje tinklalapių“, – tarnybos atstovai spaudai šeštadienį sakė „Interfax“.

Skandalingi ryšiai

Minėtame filme A. Navalnas ir FBK komanda išnagrinėjo vienos merginos, tvirtinančios, kad turėjo romaną su O. Deripaska, paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbtą informaciją.

Pastarasis magnatas figūruoja tyrime dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV rinkimus, nes palaikė ryšius su buvusiu Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kampanijos vadovu Paulu Manafortu (Polu Manafortu).

Nastia Rybka pasivadinusi mergina parašė knygą apie savo „eskorto merginos“ karjerą, o praėjusiais metais rusų televizijai pasakojo, kad viena modelių agentūra buvo ją pasamdžiusi, kad leistų laiką to milijardieriaus jachtoje.

2016-aisiais instagrame ji pasidalijo keliais vaizdo įrašais, kuriuose matoma, kaip O. Deripaska savo jachtoje kalbasi su Rusijos vicepremjeru S. Prichodka. Viename trumpame įraše magnatas N. Rybkai pasakoja, kodėl Rusijos ir JAV santykiai yra labai prasti.

A. Navalnas, remdamasis viešais įrašais, padarė prielaidą, kad vicepremjeras O. Deripaskos jachtoje praleido kelias dienas, o iki jos esą buvo nuskraidintas milijardieriaus asmeniniu lėktuvu.

Kiek anksčiau FBK paviešino dokumentus, liudijančius, kad S. Prichodkai, ilgamečiam valstybės tarnautojui, neturinčiam didelių asmeninių pajamų, priklauso prabangi vila šalia Maskvos.

O. Deripaskos holdingo bendrovės „Basic Element“ atstovas ketvirtadienį atsisakė komentuoti šią situaciją.

Rusijos centrinė rinkimų komisija praeitą mėnesį uždraudė A. Navalnui kandidatuoti į Rusijos prezidento postą per kovą vyksiančius rinkimus dėl teistumo korupcijos byloje, kurią opozicijos lyderis laiko politiškai motyvuota.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

svente

rupi kam nors is musu ka veikia tas debilas rusas savo rusijoj as tai abejoju

juokdarys

matyt gavo zadanijas is jankiu ir valdziai nusibodo ilgos nesamones su jankiu padlaiziu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS