Norvegijos ministras palieka vyriausybę, kad jo žmona galėtų tęsti savo karjerą | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOS MINISTRAS PALIEKA VYRIAUSYBĘ, KAD JO ŽMONA GALĖTŲ TĘSTI SAVO KARJERĄ

  • 2

Norvegijos transporto ministras Ketilas Solvikas-Olsenas ketvirtadienį pranešė, kad traukiasi iš pareigų, kad leistų savo sutuoktinei tęsti medikės karjerą.

Šis jo žingsnis laikomas didele pergale kovoje su lyčių nelygybe.

„Fantastiška buvo būti ministru ir, faktiškai, būčiau galėjęs juo būti visą gyvenimą“, – sakė nuo 2013 metų šiame poste dirbantis K. Solvikas-Olsenas, dešiniosios Pažangos partijos narys.

„Tačiau priėjau savo gyvenimo kryžkelę, kai atėjo mano žmonos eilė siekti savo svajonės. Toks buvo susitarimas, kurio laikėmės daug metų“, – sakė ministras televizijai „TV2 Nyhetskanalen“.

Pasak K. Solviko- Olsteno, kada nors jis ketina sugrįžti į didžiąją politiką.

Jo žmona, Tone Solvik-Olsen, pasirašė metų darbo sutartį su viena vaikų ligonine Jungtinėse Valstijose.

Norvegijos socialinių tinklų vartotojai labai teigiamai sureagavo į tokį K. Solviko-Olseno sprendimą, kurį vadino „vertu pagarbos“ ir „geru pavyzdžiu“ kitiems.

Norvegija yra viena kovos už lyčių lygybę lyderių pasaulyje. Pasaulio ekonomikos forumo reitinguose ji užima antrą vietą pagal vyrų ir moterų lygybės užtikrinimą po Islandijos.

Remiantis vietos žiniasklaida, energetikos ministras Terje Soviknesas (Terjė Sioviknesas) taip pat ketina atsisakyti ministro portfelio ir susitelkti į vietos politiką.

Ministro pirmininko kabinetas pranešė, kad penktadienį numatytas ministrų kabineto pertvarkymas. Daugiau informacijos vyriausybė nepateikė.

Norvegijos Pažangos partija ir jos koalicijos partnerė Konservatorių partija valdžioje yra nuo 2013 metų. Pernai prie jų prisijungė centro dešinioji Liberalų partija. Visoms trims partijoms vadovauja moterys.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Norvegu vyrai

yra agailetini lopai, jie net negali vadintis vyrais.

Bredas

Ar mums tai įdomu? Informacinė šiukšlė tokia žinutė.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS