Norvegijos parlamentarai siūlo D. Trumpui skirti Nobelio taikos premiją | KaunoDiena.lt

NORVEGIJOS PARLAMENTARAI SIŪLO D. TRUMPUI SKIRTI NOBELIO TAIKOS PREMIJĄ

  • 4

Norvegijos valdančiosios Pažangos partijos nariai iškėlė JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) kandidatūrą Nobelio taikos premijai už jo indėlį siekiant susitarimo dėl  Korėjos pusiasalio denuklearizavimo, trečiadienį pranešė Norvegijos televizijos ir radijo kompanija NRK.

Remiantis pranešimu, D. Trumpo kandidatūros Nobelio premijai kėlimą inicijavo du Pažangos partijos nariai.

Jame taip pat pabrėžiama, kad 2018 metais dėl Nobelio taikos premijos varžosi tik tie kandidatai, kurių kandidatūros buvo iškeltos ne vėliau nei sausio mėnesį. Todėl D. Trumpas galės pretenduoti į šią premiją tik 2019 metais.

Anksčiau Didžiosios Britanijos vadovas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas) ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas (Mun Džejinas) taip pat sakė, kad D. Trumpas yra vertas būti Nobelio taikos premijos laureatu už jo indėlį siekiant taikos Korėjos pusiasalyje.

Pasak B. Johnsono, JAV prezidentui būtina skirti šią premiją, jeigu jis sugebės išspręsti Šiaurės Korėjos problemą. Ministras taip pat pabrėžė, kad D. Trumpo pirmtakas Barackas Obama (Barakas Obama) nebuvo vertas šios premijos ir gavo ją „už nieką“.

„Prezidentas Trumpas turi laimėti Nobelio taikos premiją. Mums reikia tik taikos“, - savo ruožtu sakė Pietų Korėjos vadovas.

Nobelio premijas kasmet gauna mokslininkai, įstatymų leidėjai ir tyrėjai iš įvairių šalių, už jų pasiekimus mokslo, meno srityje ir indėlį į kultūrą ir visuomenės vystymąsi.  B. Obama buvo apdovanotas Nobelio taikos premija 2009 metais už  raginimus mažinti pasaulio branduolinių ginklų atsargas ir pastangas siekiant pasaulinės taikos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ALGIS

Tai didžiausias tokio rango kvailys

Anonimas

Norvegai naują madą atrado kekvienam amerikos prezidentui po Nobelio premija duoti : D Obamai davė kad Libijoje pilietini karą sukėlė ir šalį subombardavo ir kad Sirijoje pilietinį karą pradėjo. O Trumpas dar atsilieką...

...

O kas Norvegijai už tai pažadėta? :s
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS