Nuteistos „Pussy Riot“ narės vyras: ji „perkelta į Sibirą“ | KaunoDiena.lt

NUTEISTOS "PUSSY RIOT" NARĖS VYRAS: JI "PERKELTA Į SIBIRĄ"

  • 1

Kalinama "Pussy Riot" narė Nadežda Tolokonikova vežama į kitą koloniją Sibire, antradienį sakė jos vyras, kuris tai paskelbė po dviejų neramių savaičių, kai nebuvo jokios informacijos apie jos buvimo vietą.

23 metų N.Tolokonikova, kuri pranešė apie didelius piktnaudžiavimus savo ankstesnėje kolonijoje centrinėje Rusijoje, yra pakeliui į kitą koloniją Krasnojarsko regione, "Twitter" pranešė jos vyras Piotras Verzilovas, kuris nurodė tokią informaciją gavęs iš patikimų šaltinių.

50-oji kolonija Žemutinio Ingašo mieste yra maždaug 300 km nuo regiono centro Krasnojarsko, už keturių laiko zonų nuo Maskvos, prie Transsibiro geležinkelio magistralės.

"Iš esmės ji, perkeliant (ją) už 4,5 tūkst. km nuo centrinės Rusijos į Sibiro vidurį, baudžiama už jos laiško (apie piktnaudžiavimus sukeltą) rezonansą", - pridūrė P.Verzilovas.

Iki jos dvejų metų kalėjimo bausmės pabaigos likus keliems mėnesiams, N.Tolokonikova pareikalavo būti perkelta iš savo ankstesnės kolonijos Mordovijos regione.

Už "pankų maldą" Maskvos katedroje prieš Rusijos Ortodoksų Bažnyčios ir Kremliaus ryšius nuteista N.Tolokonikova pradėjo bado streiką protestuodama prieš sąlygas kolonijoje, kurias pavadino "vergišku darbu" ir nuolatiniu kolonijos administracijos priekabiavimu. Streikas baigėsi, kai iškilus sveikatos problemoms ji buvo paguldyta į kalėjimo ligoninę, kur jai buvo prijungta lašelinė.

Tuo metu P.Verzilovas sakė, kad nuo spalio 22-osios nebeturi ryšio su žmona, ir skundėsi, kad į savo užklausas Rusijos kalėjimų administracijai dėl žmonos buvimo vietos gavo tik tokį atsakymą, kad ji yra perkeliama.

Rusijos žmogaus teisių ombudsmenas Vladimiras Lukinas antradienį sakė, jog buvo patikintas, kad N.Tolokonikovos sveikata gera ir kad ją ilgoje kelionėje lydi gydytojas.

"Ji valgo ir jie sako, kad jos sveikatos būklė yra priimtina", - sakė jis naujienų agentūrai "Interfax". Perkėlimo metu ji visiškai izoliuota "saugumo interesais", pridūrė jis.

Rusijoje kalinių pervežimas, paprastai - traukiniais, užtrunka dienas ar net savaites, ir kalėjimų administracija sako, kad standartinė praktika yra neinformuoti nuteistųjų šeimų apie šį procesą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

www

nieksai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS