O. Danilovas: sudužusiame lėktuve Il-76 karo belaisvių nebuvo | KaunoDiena.lt

O. DANILOVAS: SUDUŽUSIAME LĖKTUVE IL-76 KARO BELAISVIŲ NEBUVO

Sudužusiame Rusijos lėktuve Il-76 Ukrainos karo belaisvių nebuvo. Tai, pasak portalo „Unian“, pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksijus Danilovas.

Jo teigimu, Ukraina neturi pakankamai informacijos apie tai, ar belaisviai, kuriais tą dieną turėjo būti apsikeista, yra gyvi.

Kol kas neįmanoma patvirtinti, kad Rusijos lėktuvą numušė Ukraina. Tačiau tikrai žinoma, kad jame nebuvo ukrainiečių belaisvių, interviu „Babel“ sakė O. Danilovas.

„Iš tiesų, Rusijoje sudužo lėktuvas. Ar ten buvo mūsų belaisviai? Galiu tvirtai pasakyti, kad ne. Remdamasis patirtimi, kurią turėjome po Teherano (kai Irane 2020 metais buvo numuštas Ukrainos keleivinis lėktuvas – red.), ir tuo, kas įvyko vėliau. Jeigu tai būtų nutikę, tai patikėkite manimi, tas kiekis vadinamosios biologinės medžiagos, žuvusiųjų, – jie tikrai būtų ją panaudoję, tikrai būtų nufilmavę, ir tas laukas būtų visas raudonas nuo kraujo“, – sakė O. Danilovas.

Juk jei tai iš tikrųjų būtų įvykę, būtų visai kitoks vaizdas.

Jis taip pat pridūrė, kad istoriją su belaisviais Rusija parengė iš anksto, siekdama diskredituoti Ukrainą tarptautinėje arenoje.

„Reikia tiesiog palaukti. Jei visa tai iš tikrųjų būtų atsitikę, tai patikėkite, [Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus] Lavrovas Jungtinėse Tautose garsiai rėktų ir jie visa tai rodytų. Jie neturi ką parodyti. Juk jei tai iš tikrųjų būtų įvykę, būtų visai kitoks vaizdas“, – aiškino NSGT sekretorius.

Paklaustas, ar belaisviai, kuriais Ukraina turėjo apsikeisti lėktuvo sudužimo dieną, yra gyvi, O. Danilovas sakė: „Tai labai sudėtingas, labai jautrus klausimas. Dabar negalime pateikti vienokio ar kitokio atsakymo. Galiu tik su didele tikimybe pasakyti, kad jų ten nebuvo“.

Sausio 24 dieną buvo pranešta, kad Belgorodo srityje numuštas Rusijos lėktuvas IL-76. Rusai dėl įvykio apkaltino Ukrainą, teigdami, kad lėktuvas gabeno karo belaisvius.

Vėliau Ukrainos žvalgyba patvirtino, kad tą dieną buvo numatytas apsikeitimas belaisviais. Tačiau jie neturi pakankamai įrodymų, kad lėktuve buvo ukrainiečių karo belaisvių.

Laikraštis „The New York Times“ neseniai citavo neįvardytus JAV pareigūnus, kurie teigė, kad Rusijos lėktuvą Il-76 numušė priešlėktuvinė raketų sistema „Patriot“.

Gairės: Rusijos lėktuvas Il-76, lėktuvo katastrofa, Ukrainos karo belaisvių nebuvo, Oleksijus Danilovas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS