Olimpinių žaidynių atšaukimas Japonijos ekonomikai atsieitų 65 mlrd. eurų | KaunoDiena.lt

OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ ATŠAUKIMAS JAPONIJOS EKONOMIKAI ATSIEITŲ 65 MLRD. EURŲ

Šiais metais turinčių įvykti Tokijo vasaros olimpinių žaidynių atšaukimas Japonijos ekonomikai atsieitų apie 7,8 trln. jenų (maždaug 65,74 mlrd. eurų). Tai šeštadienį pranešė naujienų agentūra „Kyodo“.

Japonijos finansų kompanijos „Nikko Securities“ duomenimis, olimpinių žaidynių atšaukimas dėl koronaviruso plitimo grėsmės sumažintų šalies bendrojo vidaus produkto (BVP) augimą 1,4 proc. skaičiuojant metams. Japonijos korporacijų pajamos 2020 metais sumažėtų 24,4 proc.

„Nikko Securities“ atstovų nuomone, olimpinės žaidynės bus atšauktos, jeigu iki šių metų liepos nepavyks visiškai sustabdyti koronaviruso plitimo.

2019 metais Japonijos BVP sudarė 4,56 trln. eurų.

Iki šiol Japonijoje nustatyta daugiau kaip 1 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, 12 infekuotųjų mirė. Didžioji dalis užsikrėtusiųjų – 696 žmonės – kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleiviai ir įgulos nariai.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 80-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,6 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3 tūkstančiai infekuotųjų jau mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

...

Taip, mums JAU atsibodo tos Dopingo žaidynės!

Andrius

Tai tegu vyksta be žiūrovų arenose, visi sėdintys karantine bent turės ką veikti, galės per TV žiūrėti. O sportininkus jau kaip nors sugebės sukontroliuoti, kad nepatektų sergantys į šalį

123

Masonai pradejo savo direktyva? pasaulyje 1 milijardas gyventuoju, jie isrinktieji kiti tarnai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS