P. Porošenka: ES žada pratęsti sankcijas Rusijai | KaunoDiena.lt

P. POROŠENKA: ES ŽADA PRATĘSTI SANKCIJAS RUSIJAI

  • 4

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį pareiškė, jog Europos Sąjungos atstovai jį užtikrino, kad Bendrija pratęs sankcijas Rusijai.

„Informacija apie tai, kad sankcijos (Rusijai) bus pratęstos, yra tai, kuo šiandien džiaugiamės“, – sakė Briuselyje viešintis P.Porošenka bendrame pranešime su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku.

Ukrainos prezidentas sakė, jog yra labai svarbu, kad sankcijų Rusijai klausimas būtų derinamas su partnerėmis iš Vakarų.

„Kaip žinote, JAV įvedė sankcijas ir patvirtino, kad tos sankcijos galios, iki bus visiškai įgyvendinti Minsko susitarimai“, – sakė P.Porošenka.

ES birželio 19 dieną dar metams, iki 2018-ųjų birželio 23 dienos, pratęsė sankcijų Rusijai galiojimą. Jos Maskvai buvo paskelbtos dėl 2014-aisiais įvykdytos Krymo aneksijos ir konflikto Rytų Ukrainoje kurstymo.

Holodomoras genocidas?

Ukrainos prezidentas paragino JAV Kongresą priimti rezoliuciją, kuria Holodomoras – 1932-1933 metais sovietų režimo šalyje sukeltas badas, nuo kurio mirė milijonai žmonių - būtų pripažintas genocidu.

„Ką tik buvau susitikęs su Atstovų Rųmų pirmininku Paulu Ryanu (Polu Rajenu), Kongreso demokratų mažumos lydere Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi), įstatymų leidėjais. Šių susitikimų metu mums buvo dar kartą patvirtinta, kad Atstovų Rūmai ir Senatas remia Ukrainą“, – sakė P.Porošenko žurnalistams trečiadienį, baigdamas vizitą Vašingtone.

„Svarbiausia, kad šiuose susitikimuose iškėliau klausimą dėl galimybės Kongresui apsvarstyti rezoliuciją ir pripažinti Holodomorą Ukrainos tautos genocidu“, – sakė jis.

Prezidentas pridūrė, kad savo vizitą Jungtinėse Valstijose pradėjo apsilankydamas prie Vašingtone esančio paminklo Holomoro aukoms.

„Sulaukėme visapusiško palaikymo iš įstatymų leidėjų, sutikusių paspartinti tokos rezoliucijos svarstymą“, – sakė P.Porošenka.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Antanas

Ruskiai okupantai dar pasigailės okupave Krymą. (APKALTA!Ket, 2017-06-22 20:56 .... tave į psichuške.)

baisenybė

Žmogžūdys prakeiktas........kiek žmonių nužūdė......

Skaitytojas

O ka Porosenkas jau ES narys?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS