P. Porošenka: Ukraina jau daugiau kaip tūkstantį parų apsieina be rusiškų dujų | KaunoDiena.lt

P. POROŠENKA: UKRAINA JAU DAUGIAU KAIP TŪKSTANTĮ PARŲ APSIEINA BE RUSIŠKŲ DUJŲ

  • 16

Rusija savo dujų šantažu neparklupdys Ukrainos ir sumokės už padarytus nuostolius, pareiškė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

„Rusai mūsų daugiau neįvarys į kampą ir neparklupdys savo dujų kilpa ir dujų šantažu“, – pareiškė Ukrainos prezidentas, sekmadienį dalyvavęs Donecko srities Avdijivkos mieste surengtoje dujotiekio paleidimo ceremonijoje.

Jis pareiškė esąs įsitikinęs, kad Rusija pagal Stokholmo arbitražo sprendimą Ukrainai atlygins 4,6 mlrd. JAV dolerių siekiančius nuostolius.

Ukrainos prezidentas taip pat pareiškė, jog prieš kelias dienas sukako tūkstantis dienų, kai „mes gyvename be rusiškų dujų Rusijos mums įvesto embargo sąlygomis“.

Tikisi ES šalių pagalbos

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketina paraginti Europos Sąjungos (ES) šalis prisidėti atkuriant infrastruktūrą Kijevo kontroliuojamuose Donetsko ir Luhansko regionuose.

„Ukrainos ambasadoriai spręs kelis labai svarbius klausimus, įskaitant resursų visame pasaulyje mobilizavimą atstatyti infrastruktūrai Donbase“, – sekmadienį viešėdamas Donecko regiono Avdijivkos mieste sakė P. Porošenka.

Jis teigė, kad šie pinigai galėtų būti panaudoti atstatant, pavyzdžiui, kelius.

Ukrainos vadovybė ir šalies diplomatiniai atstovai stengsis įtikinti „kiekvieną ES šalį prisiimti atsakomybę atkurti konkrečią apgyvendintą vietovę Donbase – Donetsko ir Luhansko regionuose“, kalbėjo prezidentas.

„Pavyzdžiui, leiskime Vokietijai prisiimti atsakomybę dėl Kramatorsko, Graikijai – dėl Mariupolio, Jungtinei Karalystei – dėl Volnovachos ir kitoms šalims dėl Severodonetsko, Lysyčansko ir Avdijivkos“, – tvirtino P. Porošenka.

Šalies vadovas sakė, jog toks paramos Ukrainos regionams modelis padėtų šalims suprasti Kijevo patiriamas problemas.

Rytų Ukrainoje jau daugiau nei ketverius metus tęsiasi karas tarp šalies pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Geras

Fašistinis Parašą įjungė melo lemputes ir oriai šviečia Lietuvos bonkegalviams

...

Protingi su kaimynais prekiauja, o ne mušasi.

Pereira

Na jūs ir klounai,žmogus serga cukriniu debiatu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS