Pareigūnai: JAV nori paspartinti prekybos derybas su Europos Sąjunga | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI: JAV NORI PASPARTINTI PREKYBOS DERYBAS SU EUROPOS SĄJUNGA

  • 0

Vašingtonas spaudžia Europos Sąjungą paspartinti derybas dėl prekybos, pradėtas po praėjusio mėnesio JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Europos Komisijos vadovo Jeano-Claude`o Junckerio susitikimo, Vokietijos ir JAV pareigūnus cituoja „Reuters“.

Vokietijos ambasadorė Jungtinėse Valstijose Emily Haber reporteriams sakė, kad po minėto susitikimo buvo suformuota darbo grupė ir JAV pareigūnai siekia „labai sparčių rezultatų“.

Pasak jos, ES pareigūnams reikės aiškių įgaliojimų tolesnėms deryboms, o susitarimą norima pasiekti prieš Europos Parlamento rinkimus 2019 metų gegužę.

Jungtinių Valstijų pareigūnas patvirtino, kad Vašingtonas nori „daug spartesnės darbotvarkės“, bet specifinių datų nenurodė.

Per susitikimą su J. C. Junckeriu D. Trumpas sutiko susilaikyti nuo tarifų Europos įmonių pagamintiems automobiliams. Be to, toliau diskutuojama apie tarifų plienui ir aliuminiui likimą. Šis susitikimas šiek tiek sumažino transatlantinio prekybos karo grėsmes.

Jungtinių Valstijų iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas praėjusį mėnesį pažymėjo tikintis, kad klausimas bus išspręstas „labai greitai“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS