Paryžiaus Eifelio bokštas nušvis Ukrainos vėliavos spalvomis | KaunoDiena.lt

PARYŽIAUS EIFELIO BOKŠTAS NUŠVIS UKRAINOS VĖLIAVOS SPALVOMIS

Paryžiaus Eifelio bokštas nuo penktadienio bus apšviečiamas žydra ir geltona Ukrainos vėliavos spalvomis, taip demonstruojant solidarumą su šalimi po Rusijos karinės invazijos, pranešė šio monumento operatorė.

Bokštas tris naktis iš eilės nušvis šiomis spalvomis „rodant paramą Ukrainos žmonėms“, gavus atitinkamą prašymą iš sostinės merės Anne Hidalgo (An Hidalgo), kuri taip pat yra Socialistų partijos kandidatė po šešių savaičių vyksiančiuose Prancūzijos prezidento rinkimuose.

A. Hidalgo ketvirtadienį Paryžiuje dalyvavo protesto akcijoje prieš Rusijos karinį puolimą prieš kaimyninę šalį. Politikė socialiniame tinkle „Twitter“ invaziją pasmerkė kaip „nepagrįstą ir nusikalstamą Maskvos aktą“.

Eifelio bokštas kasnakt nušvinta spindinčiomis baltomis šviesomis, bet jų spalvos dažnai keičiamos reikšmingiems įvykiams pažymėti – pavyzdžiui, į Prancūzijos vėliavos mėlyną, baltą ir raudoną.

Šalies vyriausybė taip pat pasmerkė įsiveržimą, kuriam prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) stengėsi užkirsti kelią ryžtingomis diplomatinėmis pastangomis.

Prancūzų užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) penktadienį apkaltino rusų prezidentą Vladimirą Putiną, kad jis, siekdamas atkurti Rusijos „imperiją“, nori „ištrinti Ukrainą iš valstybių žemėlapio“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Naudos duos

"Kaip nabasnika paslakstyti zalia arbata...".

Anonimas

Geda Prancuzijai, jokios pagalbos Ukrainai.

Anonimas

Nuprotejo,kitaip nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS