Paryžiaus policija likviduos antisanitarinę migrantų stovyklą | KaunoDiena.lt

PARYŽIAUS POLICIJA LIKVIDUOS ANTISANITARINĘ MIGRANTŲ STOVYKLĄ

  • 1

Paryžiaus policija penktadienį pradėjo evakuoti palapinių stovyklą, kurioje antisanitarinėmis sąlygomis glaudėsi apie 1 500 migrantų

Policija iškeldinti migrantų atvyko paryčiais. Stovykloje, esančioje Paryžiaus šiaurėje, daugiausiai gyveno žmonės iš Sudano, Eritrėjos ir Afganistano. Atvykėliai nakvodavo palapinėse ir ant čiužinių.

Į Prancūziją atvyko tik labai nedidelė dalis iš daugiau kaip milijono per pastaruosius pusantrų metų Europą pasiekusių migrantų. Dauguma pabėgėlių šią šalį vertina tik kaip tarpinę stotelę pakeliui į kitas valstybes.

Kaip bebūtų, Prancūzijai sunkiai sekasi juos apgyvendinti.

Paryžiaus merė Anne Hidalgo (An Hidalgo) praėjusią savaitę pranešė, kad siekiant priimti prieglobsčio prašytojus iš gatvių, spalio viduryje bus atidaryta pirmoji mieste oficiali pabėgėlių stovykla.

Penktadienio operacija yra ne pirmoji – pastaraisiais metais buvo įgyvendinta daugiau kaip 20 tokių evakuacijų.

Būsto ministrė Emmanuelle Cosse (Emanuel Kos), kuri buvo įvykio vietoje, sakė, kad stovykloje buvo apie 1 500 žmonių. Ši stovykla buvo evakuota ir rugpjūčio 17 dieną, kai buvo iškeldinta 700 žmonių.

„Daugiau nei įprastai buvo šeimų su vaikais. Jais, be jokios abejonės, bus pasirūpinta“, – naujienų agentūrai AFP sakė E.Cosse.

Migrantams iš Paryžiaus regiono priėmimo centrų išvežti buvo paruošta apie 50 autobusų, informavo vietos valdžia.

Liepos 22 dieną iš kitos stovyklos šiaurės Paryžiuje buvo evakuota apie 2 500 migrantų. Tai buvo didžiausia tokio pobūdžio operacija mieste.

Daug migrantų, atvykusių į Paryžių, keliauja į Kalė uostamiestį, kur stengiasi slapta prasmukti į sunkvežimius ir išvykti į Didžiąją Britaniją.

Apie 7 tūkst. migrantų glaudžiasi „Džiunglėse“ – skurdžioje palapinių ir savadarbių pastogių stovykloje Kalė uoste, bet pagalbos organizacijos tvirtina, kad po šios vasaros jų gali būti apie 10 tūkstančių.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) pažadėjo, kad „kaip galima greičiau“ ją uždarys, bet tai bus daroma palaipsniui.

GALERIJA

  • Paryžiaus policija likviduos antisanitarinę migrantų stovyklą
  • Paryžiaus policija likviduos antisanitarinę migrantų stovyklą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kodel

kodel tu juodasikniu negalima i traukini ir atgal prie juros paskui i barzas ir namo juk cia jie tik nesantaikos iziebejai ir potencialus teroristai ju juk nepakeisi jie sukurti daugintis ir uzgrobti europa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS