Prancūzijos profsąjungos: vyriausybė leis surengti demonstraciją | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS PROFSĄJUNGOS: VYRIAUSYBĖ LEIS SURENGTI DEMONSTRACIJĄ

  • 0

Prancūzijos profesinės sąjungos trečiadienį pareiškė, kad socialistų vyriausybė leis ketvirtadienį surengti protesto demonstraciją Paryžiuje, suderinus kitą protestuotojų eisenos, kur buvo iš pradžių uždrausta, maršrutą.

„Po įtemptų derybų su vidaus reikalų ministru profesinė sąjunga ir studentų organizacijos gavo leidimą surengti demonstraciją maršrutu, kurį pasiūlė Vidaus reikalų ministerija“, – sakė Philippe'as Martinezas (Filipas Martinezas) iš didžiausios radikalios profesinės sąjungos CGT per spaudos konferenciją.

Anksčiau buvo pranešta, kad policijos pareigūnai uždraudė ketvirtadienį Paryžiuje planuotą surengti profsąjungų demonstraciją, nes per ankstesnes tokio pobūdžio eitynes prasiverždavo smurtas.

Policijos pranešime sakoma, kad pareigūnams neliko „kitos išeities“, tik uždrausti demonstraciją, kurioje planuota protestuoti prieš kontroversiškas darbo rinkos reformas, siūlomas prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando) socialistų vyriausybės.

Anksčiau šį mėnesį F.Hollande'as grasino uždrausti tokias demonstracijas, nes per jas prasiveržiantis smurtas temdo Prancūzijos įvaizdį, kai šalyje vyksta Europos futbolo čempionatas.

Per pastarųją didelę demonstraciją, birželio 15-ąją, 40 žmonių buvo sužeisti, dešimtys – suimti, kai kaukėti protestuotojai gatvėse susirėmė su policija.

Per neramumus pietiniame sostinės rajone pareigūnai naudojo vandens patranką, malšindami riaušes, kai „keli šimtai“ kaukėtų protestuotojų svaidė įvairius daiktus į policininkus.

Pareigūnai ir organizatoriai skelbė labai skirtingus šių akcijų dalyvių skaičius: profsąjungos tvirtino, kad visoje Prancūzijoje į gatves išėjo 1,3 mln. žmonių, nors policija teigė, kad protestuotojų tebuvo apie 125 tūkst., iš jų apie 80 tūkst. – Paryžiuje.

Šalies darbo rinką siekiama pertvarkyti, norint užtikrinti jos didesnį lankstumą ir sumažinti didelį nedarbą, bet kritikai tuos pokyčius laiko pernelyg palankiu verslui.

Profsąjungos reikalavo leidimo surengti eitynes Paryžiuje, bet vyriausybė tvirtino, kad nejudrus mitingas bus lengviau kontroliuojamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS