Pasaulio bankas žada 200 mlrd. JAV dolerių kovai su klimato kaita | KaunoDiena.lt

PASAULIO BANKAS ŽADA 200 MLRD. JAV DOLERIŲ KOVAI SU KLIMATO KAITA

Pasaulio bankas pirmadienį paskelbė apie 200 mlrd. JAV dolerių investicijas klimato kaitos problemoms spręsti 2021-2025 metais.

Tai du kartus viršija dabartinį penkerių metų finansavimą. Pasaulio banko žingsnis sutapo su JT klimato aukščiausiojo lygio susitikimu Lenkijoje, kuriame dalyvavo apie 200 šalių. Pasaulio bankas siekia pažaboti neigiamus klimato kaitos padarinius ir siunčia žinutę, kad pasaulinė bendruomenė darytų tą patį.

Remiantis Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) duomenimis, išsivysčiusios šalys yra įsipareigojusios padidinti bendras viešąsias ir privačias išlaidas kovai su klimato kaitos padariniais iki 2020 metų iki 100 mlrd. JAV dolerių. Jos turėtų išaugti nuo 48,5 mlrd. dolerių 2016 metais ir 56,7 mlrd. dolerių pernai.

Pietų pusrutulio šalys, kovojančios su klimato kaitos poveikiu, stengiasi, kad šiaurinės šalys įtvirtintų griežtesnius kovos su šiuo iššūkiu įsipareigojimus. 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

III-jo ir IV-jo Žemės ašies judėjimų atradėjas R.Zubinas

Mokslininkams LAIKAS PAŽINTI LIETUVIO KAUNIEČIO ROMUALDO ZUBINO, jau prieš 10 metų, ATRASTUS TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS!!! O jau po to SPRĘSTI - KĄ IR KAIP DARYTI!!! Dar daugiau, - NEGALIMA VIENU METU SPRĘSTI ORO IR VANDENS TARŠOS bei KLIMATO KAITOS PROBLEMAS!!! Pagarbiai rzubinas@gmail.com

...

UŽDRAUSKIT tas vėjo (velnio) jėgaines, per keliolika metų Gamta pati pasveiks!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS