Pekine nusileido pirmasis per trejus metus Šiaurės Korėjos komercinis lėktuvas | KaunoDiena.lt

PEKINE NUSILEIDO PIRMASIS PER TREJUS METUS ŠIAURĖS KORĖJOS KOMERCINIS LĖKTUVAS

  • 0

Pekine antradienį įvykdytas pirmasis per trejus metus Šiaurės Korėjos tarptautinis komercinis skrydis, rodė AFP žurnalisto oro uoste matytas skrydžių tvarkaraštis.

Atvykimų lentelėje matyti, kad „Air Koryo“ lėktuvas skrydžio numeriu „JS151“ į Pekino sostinės oro uostą atvyko apie 9 val. 17 min. vietos (4 val. 17 min. Lietuvos) laiku.

Tai pirmasis valstybinės oro linijų bendrovės „Air Koryo“ komercinis skrydis nuo 2020-ųjų pradžios, kai Šiaurės Korėja COVID-19 pandemijos akivaizdoje uždarė savo sienas.

„Flightradar24“ ir Kinijos skrydžių sekimo programėlė „Umetrip“ parodė, kad lėktuvas iš Šiaurės Korėjos sostinės pakilo apie 8 val. 30 min. vietos (2 val. 30 min. Lietuvos) laiku.

„Air Koryo“ atstovas, paprašytas pakomentuoti situaciją įmonės biure Pekine, teigė neturįs jokios informacijos.

Pirmadienį planuotas „Air Koryo“ skrydis į Pekiną buvo staiga atšauktas, nenurodant oficialios priežasties.

Nuo 2020-ųjų pradžios Šiaurės Korėja, reaguodama į COVID-19 pandemiją, iš esmės užsiblokavo nuo išorinio pasaulio.

Tačiau po trejus metus trukusios izoliacijos Pchenjane vis dažniau pastebima ženklų, kad pasienio kontrolė tampa lankstesnė.

Praėjusį mėnesį kinų ir rusų pareigūnai dalyvavo kariniame parade Šiaurės Korėjos sostinėje. Tai buvo pirmieji per daugelį metų šalyje apsilankę užsienio svečiai.

Praėjusią savaitę Pchenjanas leido sportininkų delegacijai dalyvauti tekvondo varžybose Kazachstane.

Specializuota interneto svetainė „NK News“ pirmadienį pranešė, kad „Air Koryo“ penktadienį ir ateinantį pirmadienį ketina vykdyti du skrydžius iš Vladivostoko Rusijoje į Pchenjaną.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS