Pensijų graikams kitąmet nebekarpys | KaunoDiena.lt

PENSIJŲ GRAIKAMS KITĄMET NEBEKARPYS

  • 2

Graikija kitų metų biudžete nekarpys pensijų, šeštadienį sakė šalies ministras pirmininkas Aleksis Cipras (Alexis Tsipras), šiuo klausimu gavęs Europos Komisijos (EK) pritarimą.

„Europos Komisija vakar patvirtino 2019 metų Graikijos biudžetą, kuriame po aštuonių taupymo metų nenumatoma mažinti pensijų“, – sakė A. Cipras.

Graikija rugpjūtį užbaigė paskutinę gelbėjimo programą, todėl formuojant biudžetą šalies pirmą kartą per dešimtmetį neslegia gelbėjimo programos sąlygos.

Atėnai paskelbė liepą pasiekusi didesnį nei tikėtasi biudžeto perteklių ir paprašė kreditorių atsisakyti reikalavimų dar labiau mažinti pensijas, nes tai tik kenktų ekonomikos augimui.

EK pripažino, kad Graikija yra geroje pozicijoje pasiekti 3,5 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) biudžeto perteklių, atmetus skolos aptarnavimo išlaidas, kitąmet ir iki 2022-ųjų.

Šeštadienį A. Cipras taip pat buvo prisaikdintas Graikijos užsienio reikalų ministru po to, kai trečiadienį atsistatydino Nikos Kocijas (Nikos Kotzias).

Jis iš kabineto pasitraukė dėl ginčo su gynybos ministru Panu Kamenosu (Panos Kammenosu), kuris griežtai pasisakė prieš susitarimą su Makedonija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Perleiskim jiems savo Laborantą...

Anonimas

Graikai nesileis iki kruopu.Turi galva.O lietuviams uzteks labdaringo maisto.Svarbu kad kad nuo ruso okupanto istruke.Pramisim 28m.istraukem varysim toliau.Kad ir pinigai prasti uztat gyvenam be okupanto.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS