Pirmos tokios laidotuvės D. Britanijoje: palaidotos šešios Holokausto aukos | KaunoDiena.lt

PIRMOS TOKIOS LAIDOTUVĖS D. BRITANIJOJE: PALAIDOTOS ŠEŠIOS HOLOKAUSTO AUKOS

  • 2

Aušvico koncentracijos stovykloje nužudytų šešių Holokausto aukų palaikai sekmadienį buvo palaidoti Britanijoje.

Tai buvo pirmosios Jungtinėje Karalystėje įvykusios Holokausto aukų laidotuvės. Į ceremoniją atvyko apie 50 Holokaustą išgyvenusių žydų.

Šešių nežinomų aukų kaulai ir pelenai iš Aušvico į Londone įsikūrusį Imperijos karo muziejų buvo persiųsti 1997 metais.

Moksliniai tyrimai vėliau parodė, kad tai yra penkių suaugusiųjų ir vieno vaiko palaikai, tačiau apie juos daugiau nieko nėra žinoma.

Jie buvo palaidoti Vieningosios Sinagogos naujojoje kapavietėje Bašio miestelyje. Mažas karstas su visų žuvusiųjų palaikais buvo užkastas žeme iš Izraelio.

„Žinutė, kurią perduodate savo palaikų buvimu čia šiandien, yra ta, kad jeigu egzistuoja antisemitizmas ir jis yra nekontroliuojamas, tada neapykantos kalba lengvai gali virsti neapykantos nusikaltimu“, – sakė rabinas Efraimas Mirvis.

„Kai antisemitizmui leidžiama klestėti, kai kurie žmonės gali daryti bet ką ir pasiekti žemiausią žmogaus elgesio kartelę“, – pridūrė jis.

Laidotuvėse taip pat dalyvavo britų bendruomenių sekretorius Jamesas Brokenshire'as (Džeimsas Broukenšyras), Izraelio ambasadorius Markas Regevas ir karalienės Elžbietos II atstovas.

Naujoje kapavietėje vėliau taip pat žadama pastatyti memorialinį sodą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

minde

vel ibegs i sinagoga saudyt prades nusinbodo visiem jie .ir lietuviai greit nusibos uzsieny.

Anonimas

Kažkaip labai jau susireikšminę tie žydai. Galėtų būti ir kuklesni. Lenkai ar baltarusiai nukentėjo per karą ne mažiau, tačiau kažkaip tai nesiparaduoja.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS