Popiežius gynė vieną Čilės vyskupą, apkaltintą priekabiavimo dangstymu | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS GYNĖ VIENĄ ČILĖS VYSKUPĄ, APKALTINTĄ PRIEKABIAVIMO DANGSTYMU

  • 1

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį išreiškė tvirtą palaikymą vienam Čilės vyskupui, kaltinamam slėpus, kad kitas kunigas seksualiai išnaudojo nepilnamečius.

„Kai man bus pateikti įrodymai prieš vyskupą Barrosą (Barosą), tada apie tai kalbėsiu“, – sakė popiežius atsakydamas į žurnalisto klausimą apie 61-erių vyskupą, kurį popiežius Pranciškus paskyrė 2015 metais, nepaisant kaltinimų slėpus, kad kitas kunigas išnaudoja nepilnamečius berniukus.

„Nėra nė vieno įrodymo prieš jį. Viskas yra šmeižtas. Ar tai aišku?“ – sakė popiežius prieš mišias šiauriniame Ikikės mieste.

Vyskupas Juanas Barrosas (Chuanas Barosas) dalyvavo milžiniškose mišiose Lobito paplūdimyje netoli Ikikės, kartu su šimtais kitų vyskupų ir dvasininkų. J. Barrosas dalyvavo ir abejose ankstesnėse popiežiaus mišiose po atviru dangumi ir per jo susitikimą su dvasininkais Santiago katedroje.

Likus kelioms dienoms iki popiežiaus pirmadienį prasidėjusio vizito, JAV įsikūrusi nevyriausybinė organizacija „Vyskupų atskaitomybė“ (angl. Bishop Accountability) paviešino, kad beveik 80 katalikų bažnyčios dvasininkų nuo 2000 metų buvo apkaltinti seksualiai išnaudoję vaikus Čilėje.

Vietos katalikų grupės pietinėje Osorno vyskupijoje reikalauja, kad Pranciškus nušalintų J. Barrosą dėl jo ryšių su vienu geriausiai žinomų prasižengėlių, gėdą užsitraukusiu pedofilu kunigu Fernando Karadima (Fernandu Karadima).

J. Barrosas „yra melagis ir nusikaltėlis, nieko neprisimenantis dėl to, kad dangstė F. Karadimą. Jis slėpė išnaudojimą ir turėtų būti kalėjime arba mažų mažiausiai atleistas“, – sakė vienas nukentėjusiųjų Juanas Carlosas Cruzas (Chuanas Karlosas Krusas).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Arvydas

Laikas visiems suprasti kad Vatikanas Pedo...lu karalyste o Popiezius ju karalius! Nebent ir Dievas buvo toksai pat! mano nuomone !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS