Popiežius pašalino du į skandalą įsivėlusius kardinolus iš savo artimiausiųjų rato | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS PAŠALINO DU Į SKANDALĄ ĮSIVĖLUSIUS KARDINOLUS IŠ SAVO ARTIMIAUSIŲJŲ RATO

  • 0

Popiežius Pranciškus iš savo artimiausių patarėjų rato pašalino du garsius kardinolus, kurių reputaciją daug mėnesių temdo pedofilijos skandalai.

Australijos kardinolas George'as Pellas (Džordžas Pelas) ir Čilės kardinolas Francisco Javieras Errazurizas (Fransiskas Chavjeras Erasurisas) buvo pašalinti iš vadinamosios devynių patarėjų Kardinolų tarybos (C9) – paties Pranciškaus įkurtos patariamąjį balsą turinčios tarptautinės institucijos, trečiadienį pranešė Vatikanas.

Paskutinis C9 susitikimas vyko rugsėjo mėnesį. Jame nebuvo nei Čilėje dvasininkų vykdyto vaikų išnaudojimo ignoravimu kaltinamo F. J. Errazurizo, nei G.Pello, sulaukusio kaltinimų dėl dešimtmečių senumo įtariamų lytinių nusikaltimų prieš vaikus Australijoje. Taryba pranešė apie numatomą jos pertvarkymą.

Net ir netekęs vietos Kardinolų taryboje G. Pellas liko atsakingas už Vatikano finansus ir užima trečią pagal įtakingumą postą Katalikų Bažnyčioje.

Pastaraisiais metais Katalikų Bažnyčią užgriuvo virtinė vaikų lytinio išnaudojimo skandalų. Bažnyčios vadovai, įskaitant patį popiežių, sulaukė kaltinimų dėl šių nusikaltimų dangstymo.

Popiežius pertvarkė savo patarėjų tarybą prieš vasarį numatytą susitikimą su viso pasaulio vyskupų konferencijų lyderiais. Jame planuojama kalbėti apie „nepilnamečių apsaugą“; į susitikimą buvo pakviesta kunigų išnaudojimą patyrusių aukų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS