Popiežius Pranciškus planuoja kitais metais vykti į Japoniją | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS PLANUOJA KITAIS METAIS VYKTI Į JAPONIJĄ

  • 0

Popiežius Pranciškus trečiadienį pranešė, kad 2019-aisiais ketina apsilankyti Japonijoje, praėjus beveik 40 metų nuo velionio pontifiko Jono Pauliaus II vizito šioje šalyje.

„Noriu pranešti apie savo ketinimus kitais metais aplankyti Japoniją, – sakė popiežius japonų grupei Vatikane. – Tikiuosi, kad galėsiu įgyvendinti šį savo norą.“

Šie jo žodžiai nuskambėjo per labdaringos asociacijos „Tensho Kenoho Shisetsu Kenshokai“ atstovams skirtą audienciją, minint keturių japonų atvykimą į Vatikaną su jėzuitų misionieriais 1585 metais.

Iš Argentinos kilęs pontifikas anksčiau ne kartą yra išreiškęs norą apsilankyti Japonijoje, kurioje gyvena maždaug 450 tūkst. katalikų bendruomenė.

Remiantis Japonijos kultūros reikalų ministerija, šalyje taip pat yra maždaug 510 tūkst. protestantų. Dauguma šalies gyventojų praktikuoja budizmą ar šintoizmą.

Jaunystėje popiežius Pranciškus svajojo užsiimti Japonijoje misionieriška veikla, tačiau po patirtos plaučių operacijos šio plano atsisakė.

Pontifikas pažymėjo, kad 1585 metais vykusi japonų kelionė pas popiežių Grigalių XIII faktiškai buvo pirmoji japonų diplomatinė misija į Europą, kuriai prireikė daugiau nei aštuonerių metų.

„Jūsų (kelionė) trumpesnė ir mažiau varginanti, – pajuokavo Pranciškus. – Bet tikiuosi, kad jaučiatės popiežiaus taip pat svetingai sutikti, kaip ir jie.“

Šventasis Tėvas taip pat gyrė asociacijos darbą, finansuojant jaunimo ir našlaičių ugdymą.

„Jūs norite parodyti, kad religija, kultūra ir ekonomika gali taikiai dirbti kartu, siekiant sukurti humaniškesnį pasaulį, pasižymintį integralia ekologija“, – kalbėjo jis.

Per penkerius metus trunkantį savo pontifikatą Pranciškus surengė dvi keliones į Azijos šalis. 2014 metais jis apsilankė Filipinuose ir Šri Lankoje, o pernai pabuvojo Mianmare ir Bangladeše.

Popiežius Jonas Paulius II Japonijoje lankėsi 1981 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS