Popiežius priėmė vyskupo atsistatydinimą dėl nederamo elgesio su nepilnamečiu | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS PRIĖMĖ VYSKUPO ATSISTATYDINIMĄ DĖL NEDERAMO ELGESIO SU NEPILNAMEČIU

  • 0

Popiežius Pranciškus sutiko su Los Andželo vyskupo augziliaro Alexander'o Salazaro (Aleksandro Salasaro) atsistatydinimu dėl jo „nederamo elgesio“ su nepilnamečiu, trečiadienį paskelbė Vatikanas.

Tai paskutinis iš virtinės vaikų lytinio išnaudojimo skandalų, sukrėtusių 1,3 mlrd. tikinčiųjų visame pasaulyje turinčią Romos Katalikų Bažnyčią.

Pasak Vatikano, Los Andželo arkivyskupo atliktas tyrimas parodė, kad įtarimai dėl A. Salazaro elgesio „yra įtikimi“.

Arkivyskupas Jose H. Gomezas (Chosė H. Gomesas) savo laiške rašė, kad 2005 metais jis „buvo informuotas apie įtarimus dėl vyskupo Salazaro nederamo elgesio su nepilnamečiu“ paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kai jis buvo vienos parapijos klebonas.

Policija dėl šių įtarimų atliko tyrimą, tačiau A. Salazaras nebuvo teisiamas, nurodė J. H. Gomezas.

Kadangi tuo metu, kai buvo paviešinti šie kaltinimai, Z. Salazaras jau buvo vyskupas, J. H. Gomezas sakė perdavęs šį reikalą tvarkyti Vatikanui, o „šis atliko tyrimą ir ėmėsi tam tikrų prevencinių priemonių“.

A. Salazaras kaltinimus „nuolat neigė“, sakė J. H. Gomezas.

Gavęs atitinkamą leidimą iš Romos jis atidavė šią bylą arkivyskupijos „nepriklausomai Dvasininkų nederamo elgesio priežiūros tarybai.“

„Taryba nustatė, jog šie įtarimai yra įtikimi, ir perdavė savo išvadas bei rekomendacijas kartu su mano votumu Šventajam Sostui, kad jis priimtų galutinį sprendimą dėl vyskupo Salazaro statuso“, – kalbėjo jis.

„Šie sprendimai buvo priimti labai rūpinantis išnaudojimo aukų išgijimu ir susitaikymu bei Bažnyčios misijos labui“, – nurodoma laiške.

„Savo maldomis ir veiksmais ir toliau būkime artimi išnaudojimą patyrusioms aukoms“, – ragino J. H. Gomezas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS