Popiežius ragina pasaulį atsisakyti branduolinių ginklų | KaunoDiena.lt

POPIEŽIUS RAGINA PASAULĮ ATSISAKYTI BRANDUOLINIŲ GINKLŲ

  • 1

Popiežius Pranciškus ragina sukurti pasaulį be branduolinių ginklų ir imtis veiksmingų priemonių kovoti su klimato kaita.

Sekmadienį kreipdamasis į Šv. Petro aikštėje susirinkusius tikinčiuosius, jis akcentavo „stiprų ryšį tarp žmogaus teisių ir branduolinio nusiginklavimo“. Pranciškus sakė, kad silpniausių ir labiausiai nuskriaustų žmonių orumo gynimas taip pat reiškia „ryžtingą darbą kurti pasaulį be branduolinių ginklų“. Jis ragino protą ir technologijas pajungti „taikos ir tikros pažangos labui“.

Pranciškus, kuris taip pat labai ragina saugoti aplinką, išreiškė viltį, jog žmonės suvoks „būtinybę priimti išties efektyvius sprendimus kovoti su klimato kaita“ ir skurdu.

Pontifikas paminėjo kančias, kurias Indijoje sukėlė didžiulis ciklonas, o Albanijoje – potvynis.

Susirūpinęs dėl Jeruzalės

Popiežius Pranciškus sekmadienį vėl ragino laikytis „išminties ir apdarumo“ po prieštaringo JAV sprendimo pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine.

„Šventasis Tėvas vėl primena savo kreipimąsi kiekvienam laikytis išminties bei apdairumo, ir karštai meldžiasi, kad valstybių vadovai šią svarbią akimirką patys įsipareigotų neleisti naujos smurto spiralės“, – sakoma Vatikano pranešime.

Popiežius Pranciškus trečiadienį gynė Jeruzalės miesto status quo.

„Negaliu nutildyti savo didelio susirūpinimo dėl pastarosiomis dienomis susiklosčiusios padėties. Tuo pat metu tvirtai raginu visus gerbti šio miesto status quo pagal atitinkamas Jungtinių Tautų rezoliucijas“, – per savaitinį kreipimąsi sakė popiežius.

„Jeruzalė yra unikalus miestas, šventas žydams, krikščionims ir musulmonams“, – sakė Pranciškus ir pridūrė, kad Jeruzalėje yra vietų, šventų visų šių trijų monoteistinių religijų išpažinėjams.

Jeruzalė, pasak popiežiaus, turi „specialų pašaukimą taikai“.

„Meldžiu Dievo, kad ši tapatybė būtų išsaugota ir sustiprinta – dėl Šventosios Žemės, Artimųjų Rytų ir viso pasaulio – ir kad nugalėtų išmintis bei apdairumas“, – sakė jis.

GALERIJA

  • Popiežius ragina pasaulį atsisakyti branduolinių ginklų
  • Popiežius ragina pasaulį atsisakyti branduolinių ginklų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Kiek ant svieto gyvenu vyksta karai.Jei ne vienam gale tai kitam.Ir niekas nieko neklauso.Lieka tik melstis.Bet jega tai pinigai.Be ju tu niekas siame pasaulyje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS