Prancūzijoje aplinkos gynėjai „juodąjį penktadienį“ protestavo prie „Amazon“ būstinės | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE APLINKOS GYNĖJAI „JUODĄJĮ PENKTADIENĮ“ PROTESTAVO PRIE „AMAZON“ BŪSTINĖS

  • 2

Prie sienos su JAV esančio Meksikos miesto Tichuanos meras paskelbė mieste humanitarinę krizę ir paprašė tarptautinės pagalbos, kai į jį atvyko apie 5 tūkstančius migrantų iš Centrinės Amerikos. Tai penktadienį pranešė laikraštis „USA Today“.

Apie 40 žmonių „juodąjį penktadienį“, kai po JAV švenčiamos Padėkos dienos rengiami dideli išpardavimai, susirinko prie šiauriniame Paryžiaus priemiestyje Kliši esančio JAV kompanijos biuro. Ten jie sumetė senų skalbimo mašinų, kompiuterių ekranų, laidų ir kitų daiktų.

„Kaltiname būtent „Amazon“ įstatymų pažeidimais, nes ji nepasirūpino (senos) elektronikos surinkimo ir tinkamo perdirbimo sistema. Tai – išteklių švaistymas“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė Alma Dufour (Alma Diufūr) iš aplinkosaugos aktyvistų organizacija „Friends of the Earth“.

„Prancūzijos antrojo pagal dydį elektronikos mažmenininko verslo modelis pagrįstas besaikiu vartojimu“, – teigė aktyvistė.

„Jie siūlo nukainuotas prekes, kurias pristato vis greičiau ir greičiau – tai nesuderinama su uždaviniais kovoti su klimato kaita“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

matomai....zARnaliuga perdozavo

pradejo apie miltus ,baige apie tiltus...

...

CHE: "Prie sienos su JAV esančio Meksikos miesto Tichuanos meras paskelbė mieste humanitarinę krizę ir paprašė tarptautinės pagalbos, kai į jį atvyko apie 5 tūkstančius migrantų iš Centrinės Amerikos. Tai penktadienį pranešė laikraštis „USA Today“. Apie 40 žmonių „juodąjį penktadienį“, kai po JAV švenčiamos Padėkos dienos rengiami dideli išpardavimai, susirinko prie šiauriniame Paryžiaus priemiestyje Kliši esančio JAV kompanijos biuro" - tai apie KĄ čia?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS