Prancūzijos prezidentas su danais kalbėsis apie Europos gynybą | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS PREZIDENTAS SU DANAIS KALBĖSIS APIE EUROPOS GYNYBĄ

  • 2

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) atvyksta į Daniją dviejų dienų vizito, vildamasis užmegzti santykius, kurių jam reikia norint stumti Paryžiaus darbotvarkę dėl glaudžiau suvienytos Europos Sąjungos.

E. Macronas nori, kad Europa prisiimtų daugiau atsakomybės dėl savo pačios gynybos, ir sako, kad Europos žemynas dėl savo saugumo neturėtų taip stipriai kliautis Jungtinėmis Valstijomis.

Pagal susitarimą su Bendrija, Danija nedalyvauja sprendžiant ES karinius klausimus. Danų vyriausybė ir dauguma parlamentarų nori, kad nedalyvavimo gynybos srityje principas būtų atšauktas, bet abejoja dėl referendumo sušaukimo šiuo klausimu.

Antradienį E. Macroną sutiks Danijos karalienė Margrethe (Margretė), o vėliau jis surengs derybas su danų premjeru Larsu Loekke Rasmussenu (Larsu Lioke Rasmusenu).

Trečiadienį E. Macronas nuvyks į Helsinkį, kur susitiks su Suomijos prezidentu Sauli Niinisto (Sauliu Nyniste) ir premjeru Juha Sipila (Juha Sipile).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Che, Mak(a)roniukas vilias kad po BREXIT jam pavyks prancūzų kalbą paverst visasąjungine kalba.

Zelemunčikas

Kažin ar atsiras toks durnas danas,kad patikėtų,jog Danijos saugumą gali užtikrinti tik Putinas,jeigu su juo avyktų susitarti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS