Prieš rinkimus V. Putinas lankosi aneksuotame Kryme | KaunoDiena.lt

PRIEŠ RINKIMUS V. PUTINAS LANKOSI ANEKSUOTAME KRYME

  • 2

Paskutinę prezidento rinkimų kampanijos dieną Vladimiras Putinas lankosi Kryme. Praėjus ketveriems metams po Krymo aneksijos, Krymo totoriai jaučiasi palikti likimo valiai. Jie žada boikotuoti Rusijos prezidento rinkimus, kurie tarptautinės teisės požiūriu yra neteisėti.

Tiesos badas – didžiausia Krymo gyventojų problema. Tuo įsitikinęs Krymo totorių bendruomenės pirmininko pavaduotojas Narinamas Dželalovas. Jis pastebi, kad daugelis Krymo gyventojų pasiduoda propagandos įtakai ir negeba skirti tiesos nuo melo.

„Aš nepripažįstu Rusijos jurisdikcijos Kryme, todėl manau, kad rengti čia rinkimus yra neteisėta“, – sako bendruomenės atstovas.

Vos antrą kartą per ketverius metus po Krymo aneksijos į Ukrainą nuvykusi Europos Sąjungos užsienio politikos vadovė Federica Mogherini turėjo išklausyti kritikos dėl bendrijos vangumo sprendžiant Ukrainos klausimus. Krymo totoriai nebetiki žodžiais ir jaučiasi palikti vienui vieni.

O V. Putinas, ketvirtųjų aneksijos metinių išvakarėse paklaustas, kokiomis sąlygomis galėtų grąžinti Krymą Ukrainai, atsakė: „Meskite iš galvos, tai – neįmanoma.“

Po deportacijų Krymo totoriai į Krymą grįžo 1989-aisiais, šiandien jie sudaro 12 proc. pusiasalio gyventojų.

Išsamiau – Julijos Petrošiūtės reportaže.

GALERIJA

  • Prieš rinkimus V. Putinas lankosi aneksuotame Kryme
  • Prieš rinkimus V. Putinas lankosi aneksuotame Kryme
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Adolfas

Gal jau užteks tą "aneksuotą" lipint? Krymas teisėta Rusijos teritorija

ko

gero tas putkinas turi zydiska gena nes okupuoja svetimas zemes tas bruozas matosi ir trampo veikloje su zydais ir kt politiniai ir fiziniai veiksmai su dok. irodymais kaip izuliai ir ciniskai nesiskaitoma su zmonemis....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS