Prokuroras: Briuselyje du švedus nušovęs užpuolikas buvo pabėgęs iš Tuniso kalėjimo | KaunoDiena.lt

PROKURORAS: BRIUSELYJE DU ŠVEDUS NUŠOVĘS UŽPUOLIKAS BUVO PABĖGĘS IŠ TUNISO KALĖJIMO

  • 5

Briuselyje du švedų futbolo sirgalius praėjusią savaitę nušovęs islamistas anksčiau buvo pabėgęs iš Tuniso kalėjimo, kur turėjo atlikti ilgą laisvės atėmimo bausmę, todėl Tuniso pareigūnai buvo kreipęsi į Belgiją dėl jo ekstradicijos, sekmadienį pranešė prokurorai.

Belgijos valdžios institucijos ekstradicijos prašymą gavo 2022-ųjų rugpjūtį, tačiau jis nebuvo išnagrinėtas.

Penktadienį dėl šio fakto, kurį pavadino didžiule klaida, atsistatydino Belgijos teisingumo ministras Vincentas Van Quickenborne'as (Vinsentas Van Kvikenbornė).

Sostinės vyriausiasis prokuroras Timas De Wolfas (Timas De Volfas) sekmadienį spaudai pateikė paaiškinimą.

„Vaidmenį suvaidino didelis darbuotojų Briuselio prokuratūroje trūkumas, tačiau (...) tai to nepateisina“, – sakė jis bei pridūrė, kad ekstradicijos byla buvo gauta praėjusių metų rugsėjį ir tikriausiai buvo pamiršta dokumentų spintoje.

„Nė vienas iš susijusių kolegų neprisimena, kas prieš metus nutiko su šia konkrečia byla. Nėra jokių jos tvarkymo pėdsakų“, – kalbėjo T. De Wolfas.

Užpuolikas, 45 metų Abdesalemas Lassouedas (Abdesalemas Lasuedas), 2005 metais Tunise buvo nuteistas kalėti daugiau kaip 26 metus, tačiau 2011-ųjų sausį pabėgo iš kalėjimo, teigė prokuroras.

T. De Wolfas pridūrė, kad Tuniso valdžios institucijos pranešė apie bylą 2022-ųjų liepos 1-ąją per Interpolą. Tuo metu dokumente buvo minimas tik pabėgimas iš kalėjimo, o po šešių savaičių prie jo buvo pridėta nemažai priedų, tačiau byla pasimetė prokuratūroje, sakė jis.

Šeštadienį Belgijos vidaus reikalų ministrė Annelies Verlinden (Aneliz Verlinden) pareiškė, kad dėl to, jog pirmajame Interpolo pranešime trūko informacijos, atvejis nebuvo skubiai nagrinėjamas.

Vaidmenį suvaidino didelis darbuotojų Briuselio prokuratūroje trūkumas, tačiau (...) tai to nepateisina.

Prokuroras nenurodė, kodėl tunisietis buvo įkalintas, tačiau Belgijos žiniasklaida pranešė, kad jis įvykdė kelias žmogžudystes.

Dviejų švedų sirgalių nužudymas praėjusį pirmadienį, prieš prasidedant Belgijos ir Švedijos komandų futbolo rungtynėms, atnaujino diskusijas Belgijoje dėl teisminių ir administracinių klaidų sekant radikalius asmenis, ypač padarytas imigracijos tarnybų, nors A. Lassouedas nebuvo atsidūręs valdžios institucijų akiratyje.

Iš oficialių dokumentų matyti, kad jis buvo pateikęs prieglobsčio prašymus Norvegijoje, Švedijoje, Italijoje ir Belgijoje. Po to, kai 2020-aisiais jo prašymas suteikti prieglobstį buvo atmestas, jis nelegaliai liko Belgijoje. 2021-ųjų kovą buvo išduotas įsakymas dėl jo išsiuntimo, tačiau jis taip ir nebuvo įvykdytas.

Antradienį Ą. Lassouedą susekusi policija jį nušovė.

Savaitgalį vyriausybė paskelbė, kad į prokuratūrą ir federalinę policiją Briuselyje bus paskirta daugiau darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

RICHARD

pasitvirtino mano spejimas ,kokia publika du kolegos,,,,merkel ir putinas,,,permete i vakarus

Pilietiškas

Na, piš ir anūkėli, dar daugiau susitempkite spalvotųjų perėjūnų be dokumentų, o kad ur su jais- tik baisiau gyventi Europoje darosi! "Kvailių šaika"valdžioje!

o

kas kaltas jei ne tu paciu swedmonarh globojami korano degintojai ir tyli kaip muse kande nes matomai vakarai neblogai izda papylde uz siu veiksmu nesupratyma del gobsumo nes ir ten /populiacijos/ mazinimo procesa isiremino monarhai savo pilieciu gyvybemis demonai pz=0
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS