Protestai prieš vyrų valdžią Islandijoje sulaukė griežtos „Facebook“ reakcijos | KaunoDiena.lt

PROTESTAI PRIEŠ VYRŲ VALDŽIĄ ISLANDIJOJE SULAUKĖ GRIEŽTOS „FACEBOOK“ REAKCIJOS

Islandijoje prasidėjęs menų festivalis sulaukė netikėtai griežtos „Facebooko“ reakcijos ir nemaža dalis daug ginčų sukėlusios ekspozicijos buvo pašalinta iš „Facebooko“ puslapių, o tiesioginė festivalio transliacija internete sustabdyta.

Visa tai įvyko dėl kelių Islandijos moterų protesto prieš šalyje vis dar stiprią patriarchalinę valdžios struktūrą.

Norėdamos sugriauti šimtmečius galiojančią vyrų valdžios sistemą, islandų aktyvistės surengė parodą „Demoncrazy“. Jos atkreipė dėmesį į tai, kad visi garsiausi Islandijos veikėjai yra pusamžiai vyrai, dažniausiai nutapyti ar nufotografuoti, ar net iškalti iš akmens su prabangiais kostiumais ir rimtais veidais.

Taigi aktyvistės nusprendė mesti iššūkį visam šiam kostiumuotam pradui ir nusifotografavo prie paveikslų plikomis krūtimis. Jų teigimu, parodos lankytojai teigiamai įvertino šias pastangas, bet „Facebooko“ administratoriai skubiai pašalino visas nuotraukas ir nutraukė tiesioginę transliaciją, kai šios meninės ir politinės akcijos dalyvės surengė demonstraciją ir nuėjo nuo parlamento rūmų iki Reikjaviko meno muziejaus.

Reikjaviko menų festivalis tęsis iki birželio 15 d.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Činčia

Vokiečiai įvedė moterims veikla, 3k, kinder, kuchen, kirchen., todėl pas juos tvarka.

...

CHE - visas bobų 'protas' baigiasi papų demonstracija; jums NIEKAS nedraudžia siekt ir pasiekt, BET - tam Dirbti REIKIA, jums gi maloniau savo tešmenimis mosuot.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS