Protestuodami prieš B. Netanyahu, į gatves Izraelyje išėjo tūkstančiai žmonių | KaunoDiena.lt

PROTESTUODAMI PRIEŠ B. NETANYAHU, Į GATVES IZRAELYJE IŠĖJO TŪKSTANČIAI ŽMONIŲ

Šeštadienį Izraelyje tūkstančiai žmonių dalyvavo demonstracijose prieš ministro pirmininko Benjamino Netanyahu vyriausybę.

Tel Avive surengto mitingo dalyviai reikalavo nedelsiant užbaigti karą Gazoje, kad būtų išlaisvinti daugiau nei 100 „Hamas“ laikomų įkaitų.

„Nutraukite kovas, sumokėkite kainą!“ – vieno iš pasisakiusiųjų, kurio pusbrolis yra tarp įkaitų, žodžius citavo Izraelio žiniasklaida.

Po to, kai lapkričio gale mainais į 240 palestiniečių kalinių buvo paleisti 104 įkaitai, „Hamas“ pareiškė likusiųjų per spalio 7 d. išpuolius pietų Izraelyje pagrobtų įkaitų nepaleisianti, kol Izraelis išves savo karius iš Gazos Ruožo.

Tačiau B. Netanyahu ir jo bendražygiai teigia, jog norint užtikrinti likusių įkaitų paleidimą, „Hamas“ turi būti nugalėta mūšio lauke.

Šalies šiaurėje esančiame Haifos uostamiestyje į demonstraciją susirinko šimtai žmonių, reikalaudami premjero atsistatydinti. Dar keli šimtai žmonių prieš B. Netanyahu vyriausybę protestavo Jeruzalės gatvėse.

Nutraukite kovas, sumokėkite kainą!

Penktadienį vakare įkaitų giminės ir juos palaikantys asmenys pradėjo nuolatinį protestą priešais B. Netanyahu namus pakrantės Cezarėjos mieste už 50 kilometrų į šiaurę nuo Tel Avivo.

„Tikimės, kad rimti žmonės... ateis ir pateiks mums tikrus atsakymus apie tai, kaip laikosi mūsų artimieji“, – internete skelbiamame laikraščio „Haaretz“ numeryje cituojami vieno iš įkaitų giminaičio žodžiai.

„Hamas“ ir kitos ekstremistų grupuotės spalio 7 d. užpuolė pietų Izraelį, nužudė 1 200 žmonių ir įkaitais paėmė dar apie 240 asmenų.

Į kruviniausias skerdynes savo istorijoje Izraelis atsakė plataus masto antskrydžiais ir sausumos operacija Gazos Ruože. Šiuo metu pakrantės teritorijoje dar laikomi 136 įkaitai. Izraelio manymu, apie 25 iš jų yra nebegyvi.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Demokratinis Ektremizmas ir Diktatura

yra 1=1

manau

Agresoriui privalo būti įvestos ekonominės bei politinės sankcijos, o už vykdomą genocidą Hagos tribunolas....visų pirma tegu okupantai nešdinasi iš okupuotų žemių ir susirenka savo kolonistus iš vadinamų nausėdijų.

Haga

25 000 iszudytu palestinieciu vaiku, moteru, seneliu. Kodel ta nulepausi dar nejudina Hagos teismas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS