R. Muellerio tyrimo prisiekusiųjų žiuri veikla pratęsta | KaunoDiena.lt

R. MUELLERIO TYRIMO PRISIEKUSIŲJŲ ŽIURI VEIKLA PRATĘSTA

  • 1

Rusijos kišimosi į Amerikos politiką tyrimas, vadovaujamas specialiojo prokuroro Roberto Muellerio, netrukdomas tęs savo Baltųjų rūmų tyrimą po to, kai teismas pratęsė slaptos prisiekusiųjų žiuri veiklą šiame tyrime.

Federalinis Kolumbijos apygardos teismas Vašingtone patvirtino, kad aukščiausioji Jungtinių Valstijų sostinės teisėja Beryl Howell pratęsė žiuri veiklą. Žiuri savo veiklą tyrime turėjo pabaigti šeštadienį.

Nors paskelbta, kad žiuri veikla pratęsta, neatskleidžiama, kiek ilgai prisiekusieji galės dirbti, pasigirdus gandams, kad R. Muellerio tyrimas artėja prie pabaigos.

Prisiekusiųjų žiuri, manoma, vertina didžiulį skaičių kaltinimų prezidento Donaldo Trumpo 2016 m. rinkimų kampanijos kuratoriams, o kai kuriems jų jau yra pareikšti kaltinimai.

R. Muellerio tyrimas iki šiol pareiškė kaltinimus 33 žmonėms, įskaitant tris buvusius aukštus asmeninius D. Trumpo padėjėjus. Įprastai prisiekusiųjų žiuri veikia iki 18 mėnesių su galimybe veiklą pratęsti dar 6 mėnesiams.

B. Howell atstovai neatskleidė, kokiam laikotarpiui pratęsta žiuri, o kartu ir R. Muellerio tyrimo, veikla, kurią specialusis prokuroras pradėjo 2017 m. gegužę.

Tyrimas buvo vykdomas išskirtinio slaptumo sąlygomis, tuo sukeldamas gandus, esą pats D. Trumpas gali būti tyrimo taikinyje už galimus susitarimas tarp jo kampanijos organizatorių ir Rusijos.

Baltieji rūmai patvirtino, kad D. Trumpas raštu atsakė į R. Muellerio klausimus, tačiau patys klausimai ir prezidento atsakymai nėra atskleidžiami.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Realybė

Niekingas tyrimas pratęstas nes nieko nesurado prieš Trampą. Šis tyrimas vykdomas tam kad neduoti Trampui ramiai vykdyti savo pareigas. Kitaip sakant šantažuoja Trampą. Ir tai vadinama Amerikietiška liberali demokratija, kai "ėda valdančiam klanui" neįtikusį prezidentą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS