R. Tillersonas: JAV ambasada į Jeruzalę persikels tik po 2 metų | KaunoDiena.lt

R. TILLERSONAS: JAV AMBASADA Į JERUZALĘ PERSIKELS TIK PO 2 METŲ

  • 4

Jungtinių Valstijų valstybės sekretorius Rexas Tillersonas penktadienį sakė, kad JAV ambasada iš Tel Avivo į Jeruzalę veikiausiai bus perkelta ne anksčiau kaip po dvejų metų.

„Tai neįvyks šiemet ir tikriausiai ne kitais metais, bet prezidentas nori, kad judėtume pirmyn labai konkrečiu ir nepalaužiamu būdu, užtikrindami, kad ambasada būtų perkelta į Jeruzalę tada, kai tik bus galima tai padaryti, kiek įmanoma anksčiau“, – po Paryžiuje vykusio susitikimo su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Yvesu Le Drianu sakė R. Tillersonas.

Vardydamas žingsnius, kuriuos teks padaryti ambasadą norint perkelti iš Tel Avivo, R. Tillersonas sakė, kad Jungtinėms Valstijoms teks įsigyti žemės sklypą, parengti planus, gauti Kongreso leidimą ir „tuomet pastatyti pačią ambasadą“.

Be kita ko, jis pakartojo, kad JAV šiuo žingsniu nesiekia padaryti neigiamos įtakos Izraelio ir palestiniečių taikos deryboms.

„Prezidentas savo pareiškime nenurodė jokio galutinio Jeruzalės statuso. Tiesą sakant, manau, kad jis labai aiškiai pasakė, jog priimti galutinį sprendimą dėl (miesto) statuso, įskaitant sienų klausimą, derybų keliu turėtų priimti (konflikto) pusės“, – pridūrė jis.

Šiuos komentarus R. Tillersonas išsakė, netylant pasipiktinimui dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimo vienašališkai pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine, taip atsisakant beveik septynių dešimtmečių senumo JAV užsienio politikos krypties.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

NA NA

pataikavimas žydams ,_______žydai apsigyveno ,svetimoje žemėje ,buvo apginkluoti geriausiais ginklais ,bet jiems ne gana ,jie žudo savo kaimynus ,grobia ir toliau žemes ,grasina valstybėms ,kurios nepalaiko jų agresijos ,gal ne be reikalo žydus ne viena valstybė iškraustė iš savo žemių ,nes kur jie ten karas ir grobstymai ,,,,šis TTTTTTTTTrampo žingsnis ,tai leidimas ir toliau lieti nekaltų žmonių kraują ir grobstyti žemes ,,,sėkmės ,Lietuvai atsikratyti kryžiuočių .......

Lietuvis

Kacapu komentarai neįdomus.

Melas

JAV niekada nepersikels į Jeruzalę. Šis triukšmas JAV reikalingas: 1) kad užgožti Rusijos pergalę Sirijoje ir nukreipti dėmesį nuo JAV gėdingo pralaimėjimo; 2)Trampas nori įtikti Kongresui ir JAV valdančiam elitui, nes dabar jis užblokuotas. 3) Krizė JAV ekonomikoje ir reikalingas karas kad parduoti ginklus. Tačiau toks JAV veiksmas gali labai brangiai kainuoti. Jie atstums Arabų ir musulmonų pasaulius nuo JAV. Rusija tuo pasinaudos ir stipriau dominuos regione. Niekšai jankiai pelnosi iš karų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS