R. Tillersonas teigiamai įvertino JAV ir Didžiosios Britanijos santykius | KaunoDiena.lt

R. TILLERSONAS TEIGIAMAI ĮVERTINO JAV IR DIDŽIOSIOS BRITANIJOS SANTYKIUS

  • 0

Londone besilankantis JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas gynė „ypatingus JAV ir Didžiosios Britanijos“ santykius, kurie po kelių ginčų tapo itin įtempti.

„Mes labai daug laiko praleidžiame kalbėdami apie pasaulio problemas (...) ir kartais pamirštame apie mūsų santykių svarbą. Turime skirti dėmesio šiems santykiams (...) mes branginame juos“, - sakė R. Tillersonas.

Pirmadienį JAV valstybės sekretorius surengė vizitą į naująją JAV ambasadą Londone, nepaisant to, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas atšaukė kelionę į Didžiąją Britaniją ir planus sudalyvauti ambasados atidarymo ceremonijoje.

Vėliau R. Tillersonas susitiko su Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministru Borisu Johnsonu ir ministre pirmininke Theresa May bei kalbėjo apie būtinybę atstatyti istorinių sąjungininkių santykius. B. Johnsonas JAV ir Didžiosios Britanijos santykius pavadino „nepaprastai svarbiais“ jo šalies ekonomikai.

R. Tillersonas ir B. Johnsonas taip pat kalbėjosi apie Jemeną ir Turkijos puolimą prieš kurdų sukarintas pajėgas Sirijoje, o su premjere R. Tillersonas aptarė Irano branduolinį susitarimą.

„Jie pritarė, kad svarbu, jog tarptautinė bendruomenė susivienytų priešinantis destabilizuojančiai Irano regioninei veiklai, o ministrė pirmininkė patvirtino Didžiosios Britanijos įsipareigojimą Irano branduoliniam susitarimui“, - teigiama Didžiosios Britanijos vyriausybės pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS