Respublikonai naujuoju kandidatu į JAV Atstovų Rūmų pirmininkus išrinko daugumos lyderį | KaunoDiena.lt

RESPUBLIKONAI NAUJUOJU KANDIDATU Į JAV ATSTOVŲ RŪMŲ PIRMININKUS IŠRINKO DAUGUMOS LYDERĮ

  • 0

Respublikonai antradienį į nušalinto Jungtinių Valstijų Atstovų Rūmų pirmininko vietą nominavo daugumos lyderį Tomą Emmerį (Tomą Emerį). Į jį dedamos viltys, kad jis išves juos iš kelias savaites Vašingtoną paralyžiavusio chaoso.

Po istorinio Kevino McCarthy (Kevino Makarčio) atleidimo per dešiniųjų maištą spalio 3 dieną Kongresas sustojo ir nesugebėjo spręsti daugelio pasaulinių krizių bei sparčiai artėjančios vyriausybės uždarymo grėsmės.

T. Emmeris laimėjo slaptą balsavimą perpildytame kandidatų lauke, kuriame iš pradžių buvo devyni kandidatai, tačiau trečiajam pagal rangą Atstovų Rūmų nariui dar reikės įtikinti beveik visus kolegas jį paremti balsuojant Atstovų Rūmų salėje.

62-ejų metų K. McCarthy vis dar populiarus tarp daugumos Atstovų Rūmų respublikonų, kurie nustūmė jį į šalį ir pažemino trečiojo pasirinkimo kandidatą, nepalaikydami jo Rūmuose.

Be to, T. Emmeris bus mažiausiai patyręs pirmininkas per daugiau nei šimtmetį, nes niekada nėra vadovavęs komitetui ar ėjęs vadovaujančių pareigų ilgiau nei kelis mėnesius.

T. Emmeris gali tapti atsakingas už vyriausybės uždarymą, nebent su daug labiau patyrusiais derybininkais, pradedant demokratų Senato daugumos lyderiu Chucku Schumeru (Čaku Šumeru) ir baigiant prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu), galėtų sudaryti jo partijai palankų susitarimą dėl 2024 metų biudžeto.

Iš jo taip pat bus tikimasi, kad jis vadovaus savo labai susiskaldžiusiai konferencijai artėjančiose diskusijose dėl finansavimo Ukrainai ir Izraeliui jų konfliktuose su Rusija ir islamistų grupuote „Hamas“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS