Rinkimų komisija neleido A. Navalnui kelti savo kandidatūros prezidento rinkimuose | KaunoDiena.lt

RINKIMŲ KOMISIJA NELEIDO A. NAVALNUI KELTI SAVO KANDIDATŪROS PREZIDENTO RINKIMUOSE

  • 4

Rusijos Centrinė rinkimų komisija pirmadienį vienbalsiai atmetė garsaus opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno paraišką kitais metais įvyksiančiuose prezidento rinkimuose varžytis su dabartiniu šalies vadovu Vladimiru Putinu.

Komisija nubalsavo, kad šis kovotojas su korupcija neatitinka kriterijų. Tai reiškia, kad A. Navalnui oficialiai neleista kelti savo kandidatūros prezidento rinkimuose.

Jam neleidžiama dalyvauti dėl teistumo už grobstymą ir paskirtos lygtinės penkerių metų įkalinimo bausmės. A. Navalnas teigia, kad jo nuteisimas buvo politiškai motyvuotas.

Jis būtų galėjęs užsiregistruoti kandidatu, jeigu jam būtų buvęs suteiktas specialus leidimas arba jeigu būtų buvęs atšauktas jo teistumas.

Prezidentas Vladimiras Putinas per kovo 18 dieną įvyksiančius rinkimus sieks ketvirtos kadencijos ir beveik neabejojama, kad ją laimės.

A. Navalnas žadėjo vadovauti kampanijai už rinkimų boikotavimą, jeigu jo pavardės nebus balsalapiuose. Jo iššūkis laikomas rimčiausiu V. Putinui per visus jo valdymo metus.

Ragina boikotuoti prezidento rinkimus

A. Navalnas pirmadienį paragino šalies rinkėjus boikotuoti kitų metų kovą įvyksiančius prezidento rinkimus.

Tokį pareiškimą jis paskelbė po kiek anksčiau priimto Centrinės rinkimų komisijos sprendimo neleisti jam kelti savo kandidatūros rinkimuose.

„Skelbiame rinkėjų streiką. Prašysime visų boikotuoti šiuos rinkimus. Mes nepripažinsime šių rinkimų rezultatų“, – po vienbalsiai priimto rinkimų komisijos sprendimo atmesti jo kandidatūrą žurnalistams pareiškė A. Navalnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Liuciuj

Tu gal ASILAS..???Apie ka tu kalbi?Tu gal apie Lietuva kalbi,kad joje NEGALIMA nei kelti mitingu,nei kazkokiu protestu,nes busi pasodintas i kalejima..Kaip buvo del protestu prie Seimo,kaip buvo kai ukininkai protestavo 2003m...net signatarus suseme ir nuveze i policija per minejima prie seimo..Pakso bijo iki siol..jam turi buti suteikta galimybe kelti savo kandidatura i Prezidento rinkimus!!!Iki siol to viso nera..Mes gyvenam LT KALEJIME...Ne tai kai Rusijoj..Navalnas organizuoja ka nori ir kada nori..ir lieka nenubaustas...O Lietuvoje TO neimanoma padaryti!!!..Cia Grybo rezimas valdo su konservais..kaip uzlipo i valdzia 1990m..taip iki dabar ir sedi tie patys...

Cha cha cha

Ko tik iš baimės tas zuikis nepridaro? Negalvojau, kad Putinas toks bailys.

...

TamPaksui irgi draudžiama rinkimuose dalyvaut.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS