Rusija atšaukė strategines derybas su JAV | KaunoDiena.lt

RUSIJA ATŠAUKĖ STRATEGINES DERYBAS SU JAV

  • 15

Rusija atšaukė šį mėnesį turėjusias vykti strategines derybas su JAV, Vašingtono delegacijai atsisakius dalyvauti viename pasitarime dėl kibernetinio saugumo, rusų valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė Maskvos ambasadorius Amerikoje.

Ambasadorius Anatolijus Antonovas sakė, kad Vašingtonas vasarį paskutinę minutę pasitraukė iš Ženevoje turėjusių vykti derybų ir kad tai buvo „nedraugiškas žingsnis... sudaręs įspūdį, kad jis buvo iš anksto suplanuotas ir vedantis prie tolesnio dvišalių santykių blogėjimo“.

Dėl šios priežasties Rusija daro išvadą, kad „neįmanoma“ dalyvauti Vienoje kovo 6–7 dienomis turėjusiame vykti susitikime, per kurį planuota svarstyti strateginio stabilumo klausimus ir dvišalių santykių problemas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį savo metinėje kalboje pristatė savo šalies sukurtus „neįveikiamus“ hipergarsinius ginklus ir bepiločius povandeninius laivus, o Vašingtonas apkaltino Maskvą atvirai pažeidinėjant Šaltojo karo laikais sudarytas ginkluotės kontrolės sutartis.

Per„Facebook“ paskelbtame atskirame pranešime A. Antonovas atmetė šiuos kaltinimus, išsakytus JAV Valstybės departamento.

„Dar kartą pabrėšiu, kad Rusija vystydama savo branduolinį potencialą nepažeidė nė vienos ginklų kontrolės ir neplatinimo sutarties“, – rašė ambasadorius.

„Atrodo, kad Valstybės departamentas nelabai gerai išmano šio reikalo esmę“, – pridūrė A. Antonovas ir pažymėjo, kad nė vienas iš ginkluotės sistemų, paminėta karingo tono metinėje kalboje, nėra reguliuojama sutartimis, sudarytomis JAV ir buvusios Sovietų Sąjungos.

Tuo tarpu V. Putinas ketvirtadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos pradėjo ginklavimosi varžybas, nes atsisakė laikytis susitarimo dėl priešraketinės gynybos (PRG).

„Jeigu kalbate apie ginklavimosi varžybas, jos prasidėjo būtent tada, kai JAV pasitraukė iš sutarties dėl PRG“, – prezidentas sakė amerikiečių televizijai NBC, kuri vėlai ketvirtadienį paskelbė šio interviu ištraukų.

Jis pridūrė, kad Vašingtono pareiškimai apie prasidedantį naują šaltąjį karą yra „propaganda“.

Kremliaus vadovas sakė, kad Rusija sėkmingai atliko savo naujausių strateginės ginkluotės sistemų bandymus, nors pripažino, kai kai kurias iš jų dar reikės tobulinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

SENIAI TAIP REIKĖJO PASIELGTI

Su JAV banditais galima kalbėtis tik jiems suprantama kalba - iš jėgos pozicijos. Apie jokius kompromisus, susitarimus negali būti nei kalbos. Jie supranta tik banditišką kalbą.

Liėtuvis

Ten gryni iškripeliai mozahistai amerikonai nori, kad jiėm šiknas pradurtu jankiai debiliukai gryni.

cha

Aš tai žaviuosi rusais ir jų istorija. Kinai ir japonai šitiek šimtmečių tik sėdėjo ir bezdėjo. O rusai užsikariavo sau visą Sibirą, Aliaską ir nuėjo net iki Kalifornijos- kas trukdė tiems pirdžiams azijatams pakelti subinęs nuo kilimų ( kėdžių net neturėjo) ir pajudėti ? Bijojo sušalti ? Bijojo nuo čiukčių ir eskimų gauti į kaulus ? Verkia dabar, prašo čia visokių salų, kad atiduotų jiems....o reikėjo netingėti ir užsikariauti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS