Rusija įkalino moterį, kuri esą bandė padegti kariuomenės pagalbos surinkimo punktą | KaunoDiena.lt

RUSIJA ĮKALINO MOTERĮ, KURI ESĄ BANDĖ PADEGTI KARIUOMENĖS PAGALBOS SURINKIMO PUNKTĄ

Rusijos teismas paliko galioti šešerių metų laisvės atėmimo bausmę moteriai, kuri, kaip teigiama, bandė padegti karinės pagalbos surinkimo punktą, penktadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasi Rusijos saugumo tarnyba (FSB).

Tyrėjai teigė, kad 20 metų Valerija Zotova bandė padegti pagalbos surinkimo punktą centrinėje Jaroslavlio srityje, veikdama Ukrainos kariškio nurodymu.

Jos motina ir šalininkai atmetė šį teiginį ir sakė, kad ją apgavo FSB.

Tūkstančiai rusų buvo sulaikyti už protestus prieš plataus masto Rusijos invaziją į Ukrainą, o tie, kurie buvo apkaltinti užpuolę kariuomenės verbavimo punktus, gavo ilgas laisvės atėmimo bausmes.

Vietos saugumo tarnybos teigė, kad V. Zotova „dalyvavo mėginant įvykdyti teroro aktą“, pranešė valstybinė naujienų agentūra RIA. Ji „buvo nuteista šešerius metus kalėti bendrojo režimo kolonijoje“, – pridūrė tarnybos, teigdamos, kad išpuolį ji suplanavo veikdama kartu su ukrainiečių kariškiu.

Pirmą kartą V. Zotova buvo nuteista birželio mėnesį, pranešė nepriklausomas leidinys „Novaja Gazeta“, o trečiadienį vykusiame teismo posėdyje nuosprendis buvo paliktas galioti, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Nevyriausybinė organizacija „Zona Solidarnosti“ teigė, kad V. Zotova galėjo būti sučiupta per tikslinę operaciją dėl jos nepritarimo Rusijos veiksmams Ukrainoje.

FSB „agentai aktyviai skatino merginą padegti pagalbos Rusijos kariuomenei surinkimo punktą“, teigė NVO.

V. Zotovos motina Svetlana Zotova taip pat sakė, kad jos dukrą į sąmokslą įtraukė FSB agentas, apsimetęs ukrainiečiu.

S. Zotovai taip pat gresia iki 10 metų kalėjimo dėl kaltinimų „ekstremizmo ir terorizmo kurstymu“, skelbiant tariamai proukrainietiškus įrašus socialinėje žiniasklaidoje.

Interviu nepriklausomai naujienų svetainei „Bereg“ ji sakė, kad abi su dukra nepritaria Maskvos karinei kampanijai Ukrainoje.

„Jei Lerai kas nors nepatinka, ji tai ir pasakys. Ji tokia kaip aš, – sakė ji, vartodama sutrumpintą dukters vardo versiją. „Į teismą eisiu aukštai iškėlusi galvą“, – pridūrė ji.

 

Gairės: Rusijos teismas, Valerija Zotova, karas Ukrainoje, laisvės atėmimo bausmė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS