Rusija nepaiso sankcijų: Jungtinėms Valstijoms toliau tieks raketų variklius | KaunoDiena.lt

RUSIJA NEPAISO SANKCIJŲ: JUNGTINĖMS VALSTIJOMS TOLIAU TIEKS RAKETŲ VARIKLIUS

Nepaisant naujų JAV sankcijų Maskvai, Rusija neketina nutraukti raketų variklių pardavimo Jungtinėms Valstijoms, praneša agentūra „Reuters“.

Pardavimų sustabdymas neplanuojamas, naujienų agentūra RIA ketvirtadienį citavo Rusijos užsienio reikalų viceministrą Sergejų Riabkovą. Esą nebus stabdomas ir titano eksportas į JAV aviacijos pramonei. Vienas rusų parlamentaras neseniai pareiškė, kad RD-180 raketų variklių tiekimas galėtų būti sustabdytas kaip reakcija į naujas sankcijas.

RD-180 varikliai naudojami „Atlas V“ raketose, su kuriomis JAV kosmoso agentūra NASA ir amerikiečių kariuomenė iškelia į kosmosą palydovus. JAV šioje srityje šiuo metu yra priklausomos nuo Rusijos.

Šią savaitę įsigaliojo naujos sankcijos Rusijos įmonėms. JAV paskelbė, kad sankcijos taikomis dėl pasikėsinimo į buvusį rusų dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukterį Pietų Anglijoje. Dėl šio išpuolio, per kurį buvo panaudota „Novičiok“ kovinė medžiaga, kaltinama Rusija, ji tai neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.......

Ant pempės ta amėrika, šlikštus jau tas žodis!

Anonimas

Idomiai, JAV pritaikė sankcijas Rusijai, bėt ir toliau iš jų pirks variklius nežiurint i sankcijas kurias pati ir pritaikė.....

cia

jau aiskiai kvepia sabotazu nes ne valstybe tai daro o oligarchu sutartis ir tai jau kvepia tragedija ir ateiviu konfrontacija....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS