Rusija perspėjo JAV nesikišti į Irano reikalus | KaunoDiena.lt

RUSIJA PERSPĖJO JAV NESIKIŠTI Į IRANO REIKALUS

  • 1

Maskva ketvirtadienį perspėjo Vašingtoną nesikišti į Irano „vidaus reikalus“, JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pažadėjus padėti protestuojantiems iraniečiams „sugrąžinti“ savo vyriausybę.

Baltieji rūmai sako svarstantys sankcijas asmenims, pernelyg griežtomis priemonėmis kovojantiems su penkias dienas nerimstančiais neramumais, nusinešusiais 21 žmogaus gyvybę.

„Perspėjame JAV nemėginti kištis į Irano Islamo Respublikos vidaus reikalus“, – interviu valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Nepaisant daugybės mėginimų iškreipti tikruosius įvykius (Irane), esu tikras, kad mūsų kaimynė, mūsų draugė, įveiks dabartinius savo sunkumus“, – sakė S. Riabkovas.

Jis taip pat sukritikavo JAV ambasadorės Jungtinėms Tautoms Nikki Haley (Niki Heili) raginimą sušaukti nepaprastą JT Saugumo Tarybos susitikimą, neramumams aptarti.

Iranas trečiadienį piktai apkaltino JAV ir JT kišimusi į jos vidaus reikalus.

Masiniai protestai ir demonstracijos Irane prieš prastą ekonomikos padėtį prasidėjo gruodžio 28 dieną antrajame pagal dydį šalies mieste Mašhade. Protesto akcijos išplito į kitus didžiuosius šalies miestus ir greitai peraugo į protestus prieš dabartinį režimą.

Dešimtys tūkstančių valdančiojo režimo rėmėjų keliuose Irano miestuose trečiadienį irgi surengė eitynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jonas Lietuvis

Labai teisingai Riabkovas kalba. Kiekvienas banditas užgrobęs valdžią ir smaugiantis žmones siekiančius laisvės ir demokratijas yra tikrasis Rusijos draugas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS