Rusija vėl juokina pasaulį: paskelbė sunaikinusi tai, ko Ukraina dar neturi | KaunoDiena.lt

RUSIJA VĖL JUOKINA PASAULĮ: PASKELBĖ SUNAIKINUSI TAI, KO UKRAINA DAR NETURI

  • 0

Rusija pranešė apie pėstininkų kovos mašinų „Bradley“ sunaikinimą kare su Ukraina. Apie šių kovos mašinų perdavimą siaubiamai šaliai neseniai pranešė Baltieji Rūmai, rašo UNIAN.

Šios įrangos Ukrainoje dar nėra, bet Rusijos kariškiai tikino esą ją esą sunaikinę. Taip teigia Rusijos gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas.

Tarp tariamai sunaikintų vakarietiškų ginklų yra keturios pėstininkų kovos mašinos „Bradley“. „Šia kryptimi priešas prarado vienuolika tankų, septyniolika pėstininkų kovos mašinų, įskaitant keturias JAV pėstininkų kovos mašinas „Bradley““, – tikino I. Konašenkovas.

Beje, Rusijos Federacijos gynybos ministerija jau ne kartą buvo pričiupta melavusi. Pavyzdžiui, ne taip seniai Sergejus Šoigu pasisakė apie tariamą operaciją „Atpildas“ Makejevkoje, kur įsibrovėliai smogė Kramatorsko gatvėms, sakydami, kad nužudė šimtus „nacionalistų“. Informaciją paneigė patys „blogeriai“.

Be to, Rusija nuolat praneša ir apie HIMARS neegzistuojančių elementų sunaikinimą.

UNIAN primena, kad JAV ir Vokietija paskelbė apie naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį bus įtraukti amerikietiški M2 Bradley IFV. Dabartiniais duomenimis, Ukraina gaus 50 šių šarvuočių.

Pėstininkų kovos mašina „Bradley“ yra aprūpinta 25 mm „Bushmaster“ pabūklu, 7,62 mm kulkosvaidžiu, TOW raketų paleidimo įtaisu ir šešiais fiksuotais 5,56 mm kulkosvaidžiais angose.

Kadangi „Bradley“ patyrė daugybę modifikacijų, neaišku, kokią jų versiją gaus Ukraina.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusijos melas, kovos mašinos, „Bradley“
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS