Rusija žada pirmoji neiškelti ginklų į kosmosą, ragina JAV į tai atsižvelgti | KaunoDiena.lt

RUSIJA ŽADA PIRMOJI NEIŠKELTI GINKLŲ Į KOSMOSĄ, RAGINA JAV Į TAI ATSIŽVELGTI

  • 4

Rusija netaps pirmąja ginklų į kosmosą iškėlusia šalimi, ir šios svarbios žinios Vašingtonas neturėtų ignoruoti, pirmadienį pareiškė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.

„Nors šį požiūrį palaikančiųjų ratas nedidelis, mes nesiimsime pirmieji dislokuoti ginklus kosmose. Tai svarbus signalas. Manau, kad jis negali būti ignoruojamas, taip pat Vašingtone“, – interviu žurnalui „Meždunarodnaja žizn“ sakė S. Riabkovas.

„Nors pasakysiu jums, kad dabartinės Amerikos kitų nuomonės nepaisymas peržengia visas ribas, ir tai yra viena didžiausių šiuolaikinių tarptautinių santykių problemų, – pridūrė jis. – Dėl toksinų, liejamų Amerikos užsienio politikos, intensyvinami vienašališki sprendimai, didinama tarptautinė temperatūra.“

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as (Maikas Pensas) anksčiau šį mėnesį atskleidė detalių apie Vašingtono planus įkurti kosmines pajėgas, tapsiančias Amerikos kariuomenės šeštąja grandimi, ir pridūrė, kad „atėjo laikas... ruoštis naujam mūšio laukui“.

Birželį JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) „paliepė Gynybos departamentui nedelsiant pradėti procesą, būtiną įkurti Kosmoso pajėgoms kaip šeštajai ginkluotųjų pajėgų grandžiai“, M. Pence'as sakė Pentagone.

Vis dėlto tokiam žingsniui pirmiausiai reikės gauti Kongreso sutikimą, o kai kurie įstatymų leidėjai ir gynybos pareigūnai šiuos planus vertino skeptiškai ir nuogąstavo dėl projekto kainos bei papildomos biurokratijos.

Vis dėlto M. Pence'as nedviprasmiškai leido suprasti, kad administracija nori įgyvendinti šį planą – galbūt iki 2020 metų, D. Trumpo kadencijos pabaigos.

Viceprezidentas teigė, kad Jungtinėms Valstijoms būtinos nepriklausomos Kosmoso pajėgos, turinčios duoti atkirtį Rusijai ir Kinijai, „agresyviai“ kuriančioms kovos su priešo palydovais pajėgumus.

„Kinija ir Rusija užsiėmė itin pažangia veikla orbitoje, galinčia suteikti joms galimybę nukreipti savo palydovus arti mūsiškių ir sukelti beprecedenčių naujų pavojų mūsų kosminėms sistemoms“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

se

Gal rusija pasiule sunaikinti bent puse raketyu kas randasi zemeje ?Kol Putinas zvengina atominiu ginklu,tenka gintis

ko

gero kom teisus nes ne salys bet jau pavieniai oligarchai/verda pasauline kose/ kuria /srebsime visi/ ir kas 1 sugebes juos suvaldyti garbe jam per amzius.....

Anonimas

Jezus marija na ir naivus ir durni tie rusai. Juos pisa Pindostanas kasdiena o jiems vis kaifas ir sako kad siltas lietutis krinta. Atrodo Putinas susiuoste su amerikosais ir pardave rusu liaudi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS