Rusijoje vyko protestai prieš pensijų reformą | KaunoDiena.lt

RUSIJOJE VYKO PROTESTAI PRIEŠ PENSIJŲ REFORMĄ

  • 4

Nepaisydami prezidento Vladimiro Putino paskelbtų nuolaidų, tūkstančiai žmonių sekmadienį Rusijoje išėjo į gatves, protestuodami prieš pensinio amžiaus didinimą.

Vien tik Maskvoje, policijos duomenimis, proteste dalyvavo 6 000 žmonių. Kitų šaltinių teigimu, protestuotojų buvo 9 000.

Daugelis žmonių laikė rankose raudonas vėliavas. Žmones į protestus sukvietė Komunistų partija. „Šiandien mes visoje Rusijoje protestuojame prieš žvėrišką reformą“, - sakė ilgametis partijos lyderis Genadijus Ziuganovas. Per antrą demonstraciją Maskvoje policija suskaičiavo 1 500 dalyvių. Agentūros „Interfax“ pranešimais, protestai vyko ir kituose miestuose.

V. Putinas trečiadienį paskelbė, kad pensinis amžius moterims nebus didinamas taip smarkiai, kaip planuota. Joms ateityje teks išeiti į pensiją 60-ies - penkeriais metais vėliau nei dabar. Vyrų pensinis amžius sieks 65 metus, dabar jis yra 60 metų.

Tačiau kartu V. Putinas paskelbė, kad pensijų reforma dėl demografinių pokyčių yra neišvengiama. Apklausos rodo, kad reformą atmeta 90 proc. rusų.

GALERIJA

  • Rusijoje vyko protestai prieš pensijų reformą
  • Rusijoje vyko protestai prieš pensijų reformą
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Zelemunčikas

Ilgai dar ilgai Ziuganovo veltėdžių gauja raudonais skudurais paprastų rusų akis dangstys.

Zelemunčikas

Imtų pavyzdį iš Lietuvos,kur gimstama išlaikytiniais.

VYTAUTAS

TEN PROTESTUOJA.LIETUVOJE TOKIUS PROTESTUS PASITIKTU GUMINĖMIS KULKOMIS IR AŠARINĖMIS DUJOMIS.JUK LIETUVIŠKA DEMOKRATIJA.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS