Rusijos kibernetinio saugumo pareigūnai kaltinami šnipinėję CŽV naudai | KaunoDiena.lt

RUSIJOS KIBERNETINIO SAUGUMO PAREIGŪNAI KALTINAMI ŠNIPINĖJĘ CŽV NAUDAI

  • 1

Rusijos kibernetinio saugumo žvalgybos pareigūnams, sulaikytiems dėl kaltinimų valstybės išdavyste, pateikti kaltinimai perdavus slaptos informacijos JAV Centrinei žvalgybos valdybai (CŽV).

Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) kibernetinio saugumo padalinyje dirbę Sergejus Michailovas ir Dmitrijus Dokučajevas buvo suimti gruodį. Jie kaltinami bendradarbiavimu su CŽV, antradienį pranešė naujienų agentūra „Interfax“, cituodama neįvardytus šaltinius.

Šios situacijos jokie pareigūnai kol kas nepakomentavo, tačiau Rusijos žiniasklaidos leidiniai, artimi saugumo tarnyboms, apie pastarąją bylą pateikė nemažai detalių. Kaip pranešama, taip pat buvo suimtas vienas iš didžiausios kibernetinio saugumo kompanijos „Kaspersky Lab“ vadovų, galimai įtariamas valstybės išdavyste.

JAV žvalgybos bendruomenė kaltina Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kad šis nurodė surengti informacinio puolimo kampaniją, turėjusią paveikti JAV prezidento rinkimų procesą ir padėti laimėti Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui). Manoma, kad Rusijos programišiai įsilaužė į JAV Demokratų partijos ir nutekino pavogtus konfidencialius elektroninius laiškus, bet Maskva šiuos kaltinimus neigia.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

lietuviškas naujas feikas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS