Rusijos pareigūnas: apie V. Putino grėsmę kalbėjęs britas siekė didesnio finansavimo | KaunoDiena.lt

RUSIJOS PAREIGŪNAS: APIE V. PUTINO GRĖSMĘ KALBĖJĘS BRITAS SIEKĖ DIDESNIO FINANSAVIMO

  • 1

Rusijos Federacijos Taryboje Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriaus Michaelo Fallono (Maiklo Falono) pareiškimas apie karinę grėsmę Baltijos šalims iš Rusijos pusės vertinamas tik kaip mėginimas padidinti savo žinybos finansavimą.

„Šį pareiškimą reikia vertinti niekaip kitaip, tik kaip mėginimą padidinti savo paties žinybos finansavimą ir paskatinti „pribaltus“ dosniau dalyvauti NATO biudžeto finansavime“, – pareiškė Federacijos Tarybos užsienio reikalų komiteto vadovas Konstantinas Kosačiovas.

Anot jo, kitaip šito pasisakymo vertinti neįmanoma. „Arba teks pripažinti, kad britų karinei žinybai vadovauja ministras, teikiantis visiškai realybei neatitinkančius grėsmės savo šaliai vertinimus“, – pridūrė jis.

Didžiosios Britanijos gynybos sekretorius M.Fallonas (Maiklas Falonas), lankydamas britų karius Siera Leonėje, pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „yra tokia pat didelė grėsmė Europai kaip ir (grupuotė) „Islamo valstybė“, ir perspėjo dėl „realaus ir esamo pavojaus“ Baltijos šalims – Lietuvai, Latvijai ir Estijai, kurios yra Aljanso ir euro zonos narės, pridurdamas, kad Maskva gali pakartoti Kryme bei Ukrainos rytuose panaudotus metodus Baltijos šalims destabilizuoti.

Anot K.Kosačiovo, tokių britų ministro „žaidimų ir klaidų“ kainą galiausiai sumokės savo vyriausybės suklaidinti britų rinkėjai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jankis

štai tokie pedofilai ir kursto karus,kartu su apsigrobusia bestija

SUSIJUSIOS NAUJIENOS