V. Putinas įsakė iš Sirijos išvesti dalį rusų pajėgų | KaunoDiena.lt

V. PUTINAS ĮSAKĖ IŠ SIRIJOS IŠVESTI DALĮ RUSŲ PAJĖGŲ

  • 5

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį atvyko į Siriją su iš anksto nepaskelbtu vizitu, aplankė Chmeimimo oro pajėgų bazę ir pareiškė, kad pradedamas šioje karo krečiamoje šalyje dislokuoto rusų kontingento išvedimas, pranešė Maskvos naujienų agentūros.

V. Putiną bazėje pasitiko Sirijos prezidentas Bašaras al Assadas (Bašaras Asadas), Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu ir kiti pareigūnai.

Per šį vizitą Kremliaus vadovas įsakė pradėti mažinti Sirijoje dislokuotas Rusijos pajėgas.

„Gynybos ministrui ir Generalinio štabo viršininkui įsakau: pradėti išvesti Rusijos pajėgų grupės (dalinius) į jų nuolatinės dislokacijos vietas“ savo šalyje, pareiškė V. Putinas.

Tačiau jis pridūrė, kad Sirijoje liks veikti dvi Rusijos karinės bazės – Chmeimime ir Tartuso uostamiestyje.

Rusija ketvirtadienį pranešė baigusi savo misiją išvaduoti Siriją nuo džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS), tačiau Jungtinės Tautos įspėjo, kad dėl visiškos pergalės dar būtina pasiekti politinį sprendimą.

Rusija savo kampaniją Sirijoje pradėjo 2015 metų rugsėjį, remdama B. al Assado režimo pajėgas, tuo metu smarkiai spaustas sukilėlių ir džihadistų.

Rusų aviacijos antskrydžiai padėjo Damaskui atgauti didžiosios dalies karo nualintos valstybės kontrolę.

„Per daugiau kaip dvejus metus Rusijos ginkluotosios pajėgos kartu su Sirijos kariuomene sutriuškino koviniu požiūriu stipriausią tarptautinę teroristų grupuotę. Dėl to priėmiau sprendimą – reikšminga dalis Rusijos karinio kontingento, esančio Sirijos Arabų Respublikoje, grįžta namo, į Rusiją“, – V. Putinas sakė Chmeimimo bazėje.

Prezidentas padėkojo misiją Sirijoje vykdantiems kariams už tarnybą ir pareiškė, kad šioje šalyje sudėtos aukos neprivers Maskvos sustabdyti kovą su terorizmu.

„Niekada neužmiršime aukų ir praradimų, patirtų kovoje su teroru čia, Sirijoje – ir pas mus Rusijoje, – sakė V. Putinas. – Tai mūsų neprivers nuleisti rankų ir atsitraukti – tai apskritai nebūdinga mūsų tautos charakteriui. Priešingai, ši atmintis suteiks mums papildomų jėgų išrauti absoliutų blogį, koks yra tarptautinis terorizmas, kad ir po kokia kauke jis slėptųsi.“

„Jeigu teroristai vėl pakels galvą, suduosime jiems tokį smūgį, kokio jie dar nematė“, – perspėjo Rusijos lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Lietuvis

Jankiai gali tik analiniu krustis ir kokokola gerti

o

kodel taip ivyko? o todel kad jankiai patys ir pradejo si genocida su zydu inciatyva kurie kaip ir visados liko /nasa chata s kraju/ vienu zodziu kaip ir visados /saudo/ is kreivavamzdzio.....

VYTAUTAS

geras prezidentas prikėlęs RUSIJĄ iš žlugimo.Dabar visi beretininkai,grybininkai loja,pavydėdami,kad nieko nesugeba.Rusijai vis pagalius kiša,trukdo savo sankcijomis,patys nešdami milijardinius nuostolius,o Rusija vis žengia pirmyn,stiprindama šalį ekonomiškai,politiškai ir karinėmis technologijomis.Tad kol šunys loja,karavanas eina pirmyn.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS