Rusijos teismas „Meta“ atstovą už akių nuteisė šešerius metus kalėti | KaunoDiena.lt

RUSIJOS TEISMAS „META“ ATSTOVĄ UŽ AKIŲ NUTEISĖ ŠEŠERIUS METUS KALĖTI

Rusijos karinis teismas JAV interneto milžinės „Meta“ atstovą Andy‘į Stone‘ą dėl „terorizmo šlovinimo“ už akių nuteisė šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

Pasak rusų naujienų agentūros „Interfax“, teisėjas Romanas Kiforenka „Fecbook“ patronuojančią bendrovę pirmadienį savo nuosprendyje pavadino „ekstremistine“. A. Stone‘o advokatė Valentina Filipenkova agentūrai sakė, kad savo kliento, kuris gyvena ne Rusijoje, vardu nuosprendį skųs.

Konkrečiai procese buvo kalbama apie A. Stone‘o 2022 m. kovo mėnesio įrašą „Twitter“ tinkle, kuris dabar vadinasi X. Jame „Meta“ atstovas, anot karinio teismo, netrukus po Rusijos invazijos į Ukrainą „teisino agresyvius, priešiškus ir smurtinius veiksmus prieš Rusijos ginkluotųjų pajėgų narius“.

„Meta“ 2022 m. kovo 11 d. pareiškė, kad koncernas, atsisakydamas įprastos praktikos, netraktuos kaip nusižengimo vartojimo taisyklėms žinučių, kuriose reikalaujama „mirties rusų okupantams“. 2022 m. balandį Rusija į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, juodąjį sąrašą įtraukė “Meta“ vadovą Marką Zuckerbergą.

2023 m. lapkritį ieškomų asmenų sąraše galiausiai atsidūrė „Meta“ komunikacijos vadovas A. Stone‘as. Spalį Rusijos institucijos „Facebook“, „Whatsapp“ ir „Instagram“ patronuojančią bendrovė jau įvardijo kaip „teroristinę ir ekstremistinę organizaciją“ – tai leidžia kelti bylas šių socialinių tinklų vartotojams Rusijoje.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios „Facebook“ ir „Instagram“ tinklai, taip pat tinkas X bei Kremlių kritikuojančios žiniasklaidos priemonių portalai Rusijoje yra blokuojami.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS